Dipeš Mod najavio novi album i turneju

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 04.Okt.2022, 17:30

Dipeš Mod najavio novi album i turneju

Pioniri elektronske muzike britanskog novog talasa Dipeš Mod (Depeche Mode) najavili su danas novi album i svetsku turneju, prvu posle smrti osnivača benda Endija Flečera u maju ove godine.

Na konferenciji koja se prenosila uživo iz Berlina, članovi benda Dejv Gan i Martin Gor rekli su da još uvek rade na 15. studijskom albumu koji će se zvati "Memento Mori", kao i da će u martu započeti svetsku turneju da bi promovisali poslednji album.

Naslov, čiji prevod >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << glasi "Seti se smrti", izabran je pre nego što je Flečer, klavijaturista benda, preminuo od disekcije aorte. Prema rečima članova benda, naslov opominje sve da su smrtna bića i da svaki dan žive najbolje što mogu.

Većina pesama je nastala tokom pandemije kovid-19, a njihove teme su inspirisane tim periodom, izjavio je Gor tokom onlajn konferencije.

Dipeš Mod, poznat po pesmama kao što su "Personal Jesus" i "Enjoy the silence", objavili su prvi album 1981. godine. Poslednji studijski album "Spirit", objavili su 2017. godine.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

"Depeche Mode" izdaju novi album i idu na svetsku turneju

Izvor: Radio 021, 05.Okt.2022, 07:09

Pioniri elektronske muzike britanskog novog talasa "Depeche Mode" najavili su novi album i svetsku turneju, prvu posle smrti osnivača benda Endija Flečera u maju ove godine.

Nastavak na Radio 021...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.