Izvor: B92, 28.Nov.2006, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dinkić u Medveđi o ekonomiji

Medveđa, Kuršumlija -- Predsednik stranke G17 plus Mlađan Dinkić u okviru predizborne kampanje posetio je Medveđu na jugu Srbije.

On je rekao da nijedan politički problem neće biti rešen ako nema ekonomske stabilnosti. Dinkić tvrdi da će naredne godine budžet Koordinacionog tela za Preševo, Bujanovac i Medveđu biti veći za 60 odsto. '' Plan je urađen još u vreme kada sam bio ministar finansija i bilo koja vlada moraće 2007. godine da izdvoji 12 miliona evra za >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << ove tri opštine", naveo je on.

Dinkić je prisustvovao i potpisivanju protokola između lokalne samouprave i beogradske kompanije Komtrejd o izgradnji fabrike za sklapanje i distribuciju kompjutera u Medveđi.

Pogon će biti urađen do sredine marta, a posao će dobiti oko sto radnika. To je prvi proizvodni pogon koji se nakon 20 godina gradi u Medveđi.

Dinkića su dočekali i Albanci koji učestvuju u lokalnoj vlasti u Medveđi. U tom mestu danas nije obeležen albanski Dan zastave.

Mlađan Dinkić je u Kuršumliji izjavio da će G17, ako bude u budućoj Vladi, posebnu pažnju pokloniti najnerazvijenijim opštinama u Srbiji. Obilazeći opštine u Topličkom okrugu, predsednik G17 plus je rekao da je u prethodnih pet godina bio posvećen stabilizaciji finansijskog sektora u Srbiji, a da će u narednih pet godina posebnu pažnju posvetiti razvoju najsiromašnijih opština u Srbiji i otvaranju novih radnih mesta.

Dinkić je tokom obilaska Kuršumlije posetio sportsku halu u izgradnji i novu biblioteku.

Dinkić je posetio i opštine Prokuplje, Blace i Žitorađu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.