Dinkić pravi novu stranku

Izvor: B92, 25.Jul.2009, 17:30   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dinkić pravi novu stranku

Beograd -- Predsednik G 17 plus Mlađan Dinkić uveliko pregovara sa liderima lokalnih i regionalnih partija o formiranju nove stranke, saznaju "Večernje novosti".

Završetak tih pregovora očekuje se u septembru, a osnivački kongres nove partije planiran je najkasnije za novembar. U G17 plus ne žele da govore o detaljima tih pregovora, dok ne bude konkretnih rezultata.

Međutim, kako "Novosti" saznaju, ministar ekonomije razgovarao je proteklih dana sa mnogobrojnim >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << lokalnim liderima, među kojima su i gradonačelnici Kragujevca i Zaječara, Veroljub Stevanović i Boško Ničić, kao i Miodrag Babić, neformalni lider Pokreta "Vršačka regija - evropska regija" i prvi čovek "Hemofarma".

Platforma za te pregovore, inače, sastoji se samo iz dve tačke: decentralizacija i administrativna regionalizacija Srbije.

Već sada je izvesno da će Dinkić biti na čelu stranke, dok će lideri lokalnih i regionalnih partija koje se ujedine sa G 17 plus zauzeti ključna mesta u njenom vrhu.

Još nije poznato ime stranke, ali je sigurno da se partija koju će voditi ministar ekonomije u budućnosti neće zvati G 17 plus.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.