Dinkić na samitu Evropske narodne partije

Izvor: RTS, 13.Mar.2009, 17:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dinkić na samitu Evropske narodne partije

Predsednik G17 plus Mlađan Dinkić će, na poziv predsednika Evropske narodne partije Vilfreda Martensa, 19. marta u Briselu, učestvovati na samitu te političke stranke, saopštila je G17 plus.

Na poziv predsednika Evropske narodne partije Vilferda Martensa, predsednik G17 plus Mlađan dinkić, 19. marta učestvovaće na samitu te političke stranke u Briselu.

Tokom boravka u glavnom gradu Belgije, predsednik G17 plus razgovaraće sa predstavnicama zemalja učesnica >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << samita, od kojih će tražiti pomoć i podršku merama koje Srbija sprovodi u cilju prevazilaženja efekata svetske ekonomske krize.

G17 plus je pridružena članica EPP, što je najviši status koji u ovoj grupaciji može imati stranka iz zemlje koja nije članica EU.

Na agendi sastanka EPP nalazi se priprema sednice Saveta Evrope, koji će biti održana 19. i 20. marta.

Na samit su, između ostalih, pozvani premijer Češke Mirek Topolanek, koja je trenutno predsedavajuća EU, predsednik Evropske komisije Žoze Manuel Barozo, kao i predsednik Evropskog parlamenta Hans Gert Petering.

Među pozvanima su i predsednici četiri i premijeri 17 zemalja, među kojima su predsednik Francuske Nikola Sarkozi, premijer Italije Silvio Berluskoni, nemačka kancelarka Angela Merkel i hrvatski premijer Ivo Sanader.

EPP okuplja stranke desnog centra i najveća je grupacija stranaka u Evropskom parlamentu. Najveći broj predsednika i premijera evropskih zemalja pripada EPP, navedeno je u saopštenju.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.