Izvor: B92, 26.Apr.2007, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dinkić i Đelić o guverneru

Beograd -- Mlađan Dinkić izjavio je da ta stranka neće ući u vladu ako neko bude insistirao na promeni ili reizboru guvernera.

Predsednik G17 plus je izjavio da ta stranka neće ući u vladu niti je podržavati, ako neko u pregovorima o njenom formiranju bude insistirao na promeni ili reizboru guvernera.

"Ako G17 plus ne bude omogućeno da preuzme odgovornost za resore ekonomije, poljoprivrede i zdravstva, podržaćemo manjinsku vladu Demokratske stranke i Demokratske >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << stranke Srbije. Međutim, ako se bude išlo i na izbor novog guvernera, nećemo dozvoliti formiranje vlade", rekao je Dinkić za mesečnik Bankar.

U paralelnom intervjuu, za isti list, kandidat DS-a za premijera Božidar Đelić kaže da se "ne možemo pretvarati da pitanje guvernera nije deo koalicionog sporazuma". "Paradoksalno je da se za depolitizaciju zalaže onaj ko je bio najviše politički angažovan guverner NBS u njenoj istoriji. To oko guvernera ni na koji način nije ocena njegovog rada, niti najava bilo kakvog zaokreta u vođenju monetarne politike", kaže Đelić.

On je dodao da je to pitanje pokušaj zamene teze jer je Ustavni zakon usvojen na vladi koju su činili DSS, Nova Srbija i G17 plus.

Poslanici G17 plus nisu glasali za Ustavni zakon u Skupštini Srbije.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.