Dinkić: Vlada ponekad suviše meka

Izvor: B92, 05.Jul.2009, 03:45   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dinkić: Vlada ponekad suviše meka

Mlađan Dinkić (FoNet, arhiva)

Beograd -- Najveći problem u prvih godinu dana Vlade je što nismo uvek bili čvrsti u sprovođenju dogovorenih mera, kaže za Blic ministar ekonomije Mlađan Dinkić.

"To možda nekome, pojedinačno, donosi političke poene, ali svakako ne doprinosi kredibilitetu Vlade. Građani žele vladu koja jedinstveno i čvrsto sprovodi dogovorenu politiku, bez kolebanja i popuštanja. Vreme je da nakon godinu dana podvučemo crtu, ispravimo greške >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << i u drugu godinu mandata uđemo jedinstvenije, čvršće i odlučnije, kaže za "Blic" Mlađan Dinkić.

Potpredsednik Vlade i ministar ekonomije i regionalnog razvoja kaže da ne govori o ponašanju stranaka, već o pojedincima koji su bili neefikasni u realizaciji vladinih mera.

"Ova vlada mora da napada probleme, a ne da ih gura pod tepih. U realizaciji i sprovođenju odluka i zakona moramo biti daleko brzi i efikasniji. Na primer, veoma sam zadovoljan reformom pravosuđa koju sprovode moje kolege u Ministarstvu pravde. Hrabro se bore s velikim otporima toj reformi. Međutim, nisam zadovoljan finansijskom disciplinom u zemlji, jer je ona danas na mnogo nižem nivou nego pre nekoliko godina. Tu postoji ogroman prostor za poboljšanje", rekao je on.

Govoreći o podeli akcija javnih preduzeća, Dinkić je rekao da bi neodgovorno da su podeljene besplatne akcije u uslovima najdublje krize na svetskom finansijskom tržištu, jer bi njihova vrednost bila minimalna, jer je to slučaj čak i s akcijama najvećih svetskih kompanija.

"Stvari se sada na berzama lagano stabilizuju. Pratimo situaciju i pripremamo odgovarajuće izmene Zakona o besplatnim akcijama. Ispuniću svoje obećanje i zakonsku obavezu. Besplatne akcije ćemo sigurno podeliti građanima u narednom periodu", rekao je Dinkić.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.