Izvor: B92, 22.Dec.2006, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dinkić: Policija počela da radi

Ljubovija, Bajina Bašta -- Mlađan Dinkić kaže da je u poslednje dve godine policija počela da radi svoj posao, ali da je potrebno da pravosuđe bude brže.

Kako se navodi u saopšenju te stranke, predsednik G17 plus je u Ljuboviji rekao da policija hapsi sve koji uzimaju novac od građana Srbije i podsetio na slučaj "stečajne mafije" i korumpiranih carinika. On je ukazao da je prošlo tri godine od kada je počeo proces protiv optuženih za ubistvo premijera Srbije Zorana >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Đinđića, ali da još nije završen.

"Kažu ljudi da je pravda spora, ali dostižna. G17 plus hoće da ona bude dostižna, ali brža jer nemamo vremena", rekao je Dinkić i naglasio da svi korumpirani moraju biti uhapšeni. On je ponovio svoj stav da pravosuđe mora da bude bude brže i da stručnost predvodi Srbiju.

Kako se navodi u saopštenju G17 plus, Dinkić je ukazao da su dva osnovna problema u Srbiji nezaposlenost i "malo pravde". On je rekao da je obilazeći Srbiju tokom predizborne kampanje primetio da se u nekim opštinama ništa nije pokrenulo od 5. oktobra.

Lider G17 prethodno je izjavio da će ta stranka predložiti usvajanje posebnog programa kreditiranja najmlađih preduzetnika. Kako je saopštila ta stranka, Dinkić je rekao da će G17 plus predložiti novoj vladi da mladima obezbedi kredite bez hipoteke i tako im omogući da ostvare sopstvene ideje.

Dinkić je rekao da bi država trebalo da preuzme rizik kreditiranja zanatskih radnji i malih preduzeća, jer su sve zemlje koje su se brzo razvijale rešavale problem zapošljavanja na taj način.

Krediti bi bili bez garancija i zaloga, na pet godina, sa kamatom jedan odsto godišnje i grejs periodom od godinu dana, rekao je Dinkić na promotivnom skupu G17 plus u Bajinoj Bašti.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.