Dinkić: Odlaže se relizacija prava na besplatne akcije!

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 21.Okt.2008, 21:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dinkić: Odlaže se relizacija prava na besplatne akcije!

SVILAJNAC - Potpredsednik Vlade i ministar ekonomije Mlađan Dinkić izjavio je da će svi građani do kraja godine ostvariti prava na besplatne akcije, kako je obećano, ali se realizacija odlaže zavisno od uslova na svetskom tržištu.

„Onoga časa kada donesemo odluku da Telekom izađe na berzu, kada Aerodrom izađe na berzu kao i druge kompanije, tada će akcije moći da se naplate", rekao je Dinkić i ocenio da „sada ne vredi ići na svetsku berzu kada su cene svih >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << akcija i svih svetskih kompanija najniže".

„Sve druge zemlje su odustale od inicijalnih ponuda za akcije dok se stvari na samoj berzi ne smire", dodao je on.

On je naglasio da će penzioneri u novembru dobiti obećano povećanje penzija od 15 odsto.

U narednoj godini penzije će se usklađivati sa rastom troškova života, najavio je Dinkić i napomenuo da će „ovo povećanje od 15 odsto uzrokovati rast rashoda u budžetu za 50 milijardi dinara u narednoj godini".

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.