Izvor: Blic, 29.Dec.2003, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dinkić: Nova vlada biće koaliciona

Dinkić: Nova vlada biće koaliciona

Potpredsednik stranke G17 plus Mlađan Dinkić izjavio je da će nova vlada biti koaliciona, ali je naglasio da svaka stranka koja uđe u vladu treba da vodi računa o sopstvenim kadrovima.

- Bitno je da Srbija dobije novu vladu od Nove godine, koja će biti poštenija, stručnija, odgovornija, koja će pokrenuti Srbiju, jer Srbija zaslužuje mnogo bolje od ovoga što ima i ja sam optimista - rekao je Dinkić novinarima. Dinkić je >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << ocenio da je jako bitno da svaka stranka koja uđe u vladu vodi računa o sopstvenim kadrovima jer su građani Srbije su sada daleko spremniji da vide nepravilnosti u njenom radu.

- Moraćemo da promenimo Izborni zakon, da se predstavnicima manjina omogući prirodni prag. Treba zabraniti agencijama da objavljuju rezultate dve nedelje pred izbore, a vladi treba zabraniti da u poslednjih mesec dana kada se raspišu izbori donosi bilo kakve ključne odluke - rekao je Dinkić.

Prema njegovim rečima, Izborni zakon bi trebalo promeniti na samom početku rada novog parlamenta pre raspisivanja sledećih parlamentarnih izbora. Dinkić je naglasio da po završetku izbora što pre treba izabrati predsednika parlamenta koji će dati mandat za sastav nove vlade, a zatim izvršiti reformu državne uprave i sastaviti budžet koji će biti razvojni.

- Može biti razgovora o raznim kompromisima s ljudima koji su sposobni, stručni. S ljudima koji lažu, s ljudima koji kradu, s njima ne može biti razgovora, tako da pre svega nova vlada mora da bude programska, ali moramo da vodimo računa i o personalnom sastavu - rekao je Dinkić. Mlađan Dinkić glasao je oko 11 sati na biračkom mestu 59 u mesnoj zajednici 'Stara pruga' na Novom Beogradu.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.