Izvor: B92, 19.Dec.2006, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dinkić: Ja sam razotkrio korupciju

Bački Petrovac -- Mlađan Dinkić kaže da je kao ministar finansija bio zaslužan za razotkrivanje najvećih korupcionaških afera.

Na konvenciji u Somboru lider G17 plus je rekao da bi mnoge druge afere bile razotkrivene da sudovi i tužilaštvo rade bez pritisaka. Dinkić je najavio da će, ukoliko G17 uđe u novu vladu, nastaviti otkrivanje finansijskih malverzacija tajkuna u Srbiji.

Goran Živkov kaže da je plan Tima za poljoprivredu G17 plus da u narednom periodu >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << nastavi započete agrarne reforme. Prilikom današnje posete Bačkom Petrovcu, Živkov je rekao da agrarni budžet za 2006. godinu iznosi više od 300 miliona evra.

"Sve mere koje sada postoje u Ministarstvu poljoprivrede će se nastaviti, ali i povećavati. Davanja od 5.000 dinara za regresirano đubrivo i gorivo će važiti za sve", rekao je Živkov, šef Tima za poljoprivredu G17 i doskorašnji ministar poljoprivrede.

"Tokom mandata prethodne vlade, u periodu od 2001. do 2003. godine, udeo poljoprivrede u budžetu Republike Srbije je iznosio manje od tri odsto, što je procentualno najmanje učešće u istoriji Srbije", rekao je on.

"Tokom mandata ove vlade, udeo je povećan tri puta i povećavan je iz godine u godinu", rekao je Živkov, prenosi ta stranka.

U razgovoru sa poljoprivrednicima Živkov je rekao da državna zemlja treba da se da u zakup individualnim poljoprivrednim proizvođačima i da će na taj način vlasnici porodičnih gazdinstava prvi put biti u prilici da obrađuju državnu zemlju.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.