Izvor: B92, 21.Nov.2006, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dinkić: Imam rešenje za Kosovo

Prokuplje -- Mlađan Dinkić izjavio da je lično spreman da preuzme odgovornost za rešavanje problema Kosova, ako G17 dobije podršku na izborima.

Predsednik G17 plus je tokom posete Prokuplju naglasio da ima "trajno kompromisno rešenje za rešavanje kosmetskog problema", a da se ono u osnovi oslanja na jačanje ekonomije, koja je uslov za dobru i stabilnu pregovaračku poziciju u stvaranju svih dogovora i pregovora sa svetom.

Prema tom rešenju, kako je rekao, obe >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << strane bi bile zadovoljne, a Srbija bi zadržala suverenitet.

On je ponovio da je osnovni prioritet te stranke povećanje zaposlenosti i podizanje životnog standarda građana Srbije.

Dinkić je u Skupštini opštine Prokuplje danas prisustvovao potpisivanju ugovora između domaće kompanije "Maraks Grup", vlasnika Milutina Milosavljevića, i Agencije za strana ulaganja.

Potpisan je ugovor o dodeli 12 miliona evra bespovratnih sredstava za izgradnju fabrike hirurškog konca u tom mestu.

Prema rečima investitora, ta fabrika, jedinstvena u jugoistočnoj Evropi, zaposliće 230 radnika, a počeće, prema planu izgradnje, da radi krajem 2007.

Kao partner u projektu pojavljuje se i nemačka firma "Birkmajer Projekt Gmbh", koja je ujedno i suvlasnik fabrike jer je ustupila licencu i uložiće u opremu oko 1,4 miliona evra.

U novoj fabrici proizvodiće se sedam miliona pojedinačnih pakovanja sterilnih hirurških konaca godišnje za domaće tržište, kao i za tržište Crne Gore, Bosne i Hercegovine i Makedonije.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.