Izvor: B92, 17.Jan.2007, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dinkić: Brži razvoj Srbije

Beograd -- Mlađan Dinkić poručio građanima da glasaju za G17 plus jer ona nudi više posla, jaču ekonomiju, više pravde i više šansi za mlade.

Lider G17 plus je na konvenciji stranke u Hali sportova u Novom Beogradu rekao da je cilj te stranke da obezbedi jaku ekonomiju, jak dinar, da u narednih pet godina prepolovi nezaposlenost u Srbiji i da obnovi srednju klasu.

Potpredsednica stranke Ivana Dulić-Marković izjavila je da građani imaju mogućnost da na izborima >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << u nedelju glasaju ili za "promene u devedesete" posle kojih će "luk koštati 800 miliona, jaje 200 miliona, a hladnjačama će voziti leševe" ili za evropske integracije i mogućnosti.

Ona je kazala da će G17 plus hrabro, stručno i predano raditi za to da mladi biraju posao, obrazovanje, da granice ne budu prepreka, da se ukinu vize, da više ne bude redova i da Vojvodina bude evropska regija u evropskoj Srbiji.

Govorili su i Goran Paskaljević, Lazar Ristovski, Dušan Kovačević i Rambo Amadeus, a prisustvovao je i jedan od osnivača stranke, počasni potpredsednik G17 plus Predrag Marković.

"Većinska vlada demokratskog jedinstva"

Dinkić je danas ranije rekao da će stranka čiji je on predsednik sigurno sarađivati s Demokratskom strankom u budućoj vladi.

"Građani će na izborima odlučiti ko će koliko glasova dobiti, a potom ćemo sesti da razgovaramo o programu nove vlade, o glavnim ciljevima. Ako oko toga napravimo dogovor, a ubeđen sam da hoćemo, napravićemo većinsku vladu demokratskog jedinstva", kaže Dinkić.

Potpredsednik G17 plus i bivši ministar zdravlja Tomica Milosavljević rekao je, gostujući u emisiji Kažiprst Radija B92, da njegova stranka ima program za unapređenje zdravstva u Srbiji.

"Strategija zaposlenih u zdravstvu predviđa da od 2009. lekari neće moći da rade i u državnoj ustanovi i privatno, čime će se stvoriti prostor za nova radna mesta", rekao je Milosavljević.

"U ovom trenutku oko 1.000 ljudi čeka samo u Beogradu na posao, a ukupan broj je oko 2.000. Na osnovu strategije ljudskih resursa, mogu da kažem da će drzavne zdravstvene ustanove do 2010. zaposliti sestara i doktora na ovaj način toliko da bude prepolovljena nezaposlenost", rekao je on.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.