Dinamovi navijači napali Mamića

Izvor: RTS, 01.Okt.2009, 19:55   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dinamovi navijači napali Mamića

Posle skandiranja šovinističkih, antisrpskih, parola i demoliranja kafića u centru Temišvara, navijači Dinama sukobili se sa rumunskim navijačima, nakon čega je intervenisala policija i uhapsila 170 izgrednika, od kojih su 150 hrvatski navijači. Među privedenima i povređenima nema srpskih državljana.

Pre utakmice Politehnike i zagrebačkog Dinama, u strogom centru Temišvara, došlo je do izgreda i tuče navijača, posle koje je intervenisala rumunska policija i žandarmerija. >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << Uhapšeno je 170 izgrednika, od kojih su 150 hrvatski navijači. Među privedenima i povređenima nema srpskih državljana.

Neredi su nastavljeni i na stadionu. Navijači Dinama su počeli da lome stolice i iz boksa u koji su smešteni na stadionu, krenuli u proboj kroz ulaze na tribine, kako bi se obračunali sa navijačima Temišvara.

Situacija se donekle smirila dolaskom jakih specijalnih snaga rumunske policije, koji su nastavili sa hapšenjem hrvatskih huligana.

Velikom sukobu navijača pre utakmice, prethodili su brojni incidenti koje su izazvali navijači Dinama.

"Bad Blue Boys" (Loši plavi momci), koji su se okupili u centru grada, u kome živi 7.500 građana srpske nacionalnosti, palili su baklje, bacali petarde, skandirajući "Hajmo četnici - gde ste se sakrili" i "Ubi, ubi, ubi Srbina".

Nakon toga, navijači su demolirali nekoliko terasa temišvarskih restorana i sukobili se sa domaćim navijačima, posle čega je intervenisala rumunska policija, prvo pozornici a potom i specijalne antidemostranske jedinice.

Sukoba, gađanja kamenicama i flašama i hapšenja pripadnika navijačke grupe iz Zagreba bilo je i u blizini stadiona.

Rumunski mediji: Zagrepčani izazvali incidente

Krvave incidente na ulicama Temišvara izazavali su Dinamovi navijači, pišu rumunski mediji o dva incidenta u centru grada, zbog kojih je odmah intervenisalo više stotina policajaca.

"Mladi iz Hrvatske koji su došli da gledaju utakmicu, izazvali su pravi rat na ulicama grada", navodi se u dramatičnim izveštaju s gradskih ulica.

Navode se izjave svedoka kako su hrvatski navijači stigli da se potuku i međusobno pre dolaska Žandarmerije.

Prema izveštajima rumunskih novinara, na mesto sukoba došlo je i više vozila hitne pomoći kako bi ukazali pomoć povređenima.

Utakmica Politehnika - Dinamo igra se u okviru lige UEFA od 21 čas.

Napad i na čelnika Dinama

Kako je ranije objavio sajt Hrvatske radio-televizije, pripadnici navijačke grupe Bed Blu Bojs, u centru Temišvara, napali su prethodno čelnika zagrebačkog Dinama, Zdravka Mamića.

Mamić je napadnud dok se šetao centrom grada. Bed Blu Bojsi su, kako se navodi, Mamića najpre izvređali, a potom su počeli da ga gađaju pivskim flašama.

Mamić se brzo sklonio u hotel gde je Dinamo smešten i tako izbegao teže posledice od navijača svog kluba.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.