Dimitriju od srca

Izvor: Vesti-online.com, 18.Sep.2018, 18:01   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dimitriju od srca

Teška sudbina sedmogodišnjeg Dimitrija Vrbanića iz Beograda, koji je zbog iznenadne upale kičmene moždine prikovan za invalidska kolica, u srce je takla i našu dugogodišnju čitateljku Ljiljanu Joksić iz Sidneja, inače i učesnicu u brojnim akcijama Humanitarnog mosta. To najbolje dokazuje i njen novi prilog od 100 dolara za ovog mališana, poslat posredstvom naše sidnejske redakcije. Dar je uz toplo pismo stigao u pravi čas da ga obraduje, jer je odnedavno pošao u prvi razred.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << />
- Veliko i od srca hvala toj dobroj dami koja je mislila na našeg Dimitrija. Ispunićemo njenu želju i kupiti mu nešto što bude poželeo, a njen prilog preuzećemo narednih dana, kada budemo uspeli da ugrabimo malo vremena između školskih obaveza i fizikalnih terapija koje Dimitrije svadkodnevno obavlja i po nekoliko puta. Iskoristiću priliku i da se zahvalim plemenitim sugrađanima koji nam svesrdno pomažu da prikupimo dovoljno novca za njegove terapije u inostranstvu, kako bi jednog dana ponovo stao na svoje noge. Reč je o zaista velikoj sumi novca koju sami ne možemo da obezbedimo, ali akcija ide svojim tokom i za sada smo došli do polovine neophodne sume. Zato se i nadamo da ćemo uz dobre ljude savladati tu veliku prepreku. Zahvalni smo svima koji su shvatili našu muku i poželeli da nam pomognu da našeg jedinca posle dve duge godine vratimo u normalne životne tokove. Da ponovo zaigra fudbal s drugarima ispred zgrade i raduje se svakom danu - rekao je Damir Vrbanić, koji svoju porodicu obezbeđuje radeći kao kuvar.

Nepobitna činjenica je da će za Dimitrijev put nade biti potrebno čak 50.000 evra, koliko procenjuju na jednoj nemačkoj klinici, ali i španskoj, što je za njegovu skromnu porodicu ogromna svota. Dimitrije, u međuvremenu, vredno vežba i ne odustaje od namere da, posle dve godine od kada ga je snašla nesreća, ponovo zakorači u svet.

Nastavak na Vesti-online.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.