Dijaspora u Francuskoj: Naš cilj je da pomognemo Srbiji

Izvor: Kurir, 22.Maj.2014, 19:36   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dijaspora u Francuskoj: Naš cilj je da pomognemo Srbiji

Prema rečima Đura Cvetkovića, naši iseljenici u Francuskoj spontano su se organizovali i "ujedinili srcem" kako bi pomogli svojoj zemlji

PARIZ - Srpska dijaspora u Francuskoj, u koordinaciji sa kabinetom predsednika Srbije, prikuplja i distribuira pomoć ugroženima u Srbiji.

Đuro Ćetković iz Koordinacionog odbora za pomoć ugroženima, koji okuplja Srpsku pravoslavnu crkvu, saveze i udruženja naših građana u Francuskoj, kaže da u akciji prikupljanja >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << pomoći učestvuje veliki broj naših ljudi koji žive u Francuskoj.

Prema njegovim rečima, naši iseljenici u Francuskoj spontano su se organizovali i "ujedinili srcem" kako bi pomogli svojoj zemlji."Radimo u saradnji sa kabinetom predsednika Tomislava Nikolića, Crvenim krstom Srbije i našom ambasadom u Parizu", rekao je on.

Govoreći o tome zašto odbor sarađuje sa kabinetom predsednika Republike, Ćetković kaže da je "Nikolić predsednik svih Srba u Srbiji i dijaspori i svuda".

Naši građani u Francuskoj su preko Kabineta stupili u kontakt sa Crvenim krstom koji ima informacije o tome šta je i kome najpotrebnije.

Danas volonteri u velikom magacinu u Parizu razvrstavaju prikupljenu pomoć, a večeras će se u rezidenciji ambasade razgovarati o daljim koracima. Da bi se humanitarna pomoć dopremila u Srbiju, neophodna je saradnja sa našom ambasadom u Parizu zato što, kako Ćetković objašnjava, konzulat mora da obezbedi neophodnu dokumentaciju da bi kamioni mogli da pređu granicu.

"Svi smo ujedinjeni, ovo je prvi put da su sva udruženja na istom zadatku i svi zajedno radimo samo za jedan cilj - da pomognemo našoj domovini, da pomognemo Srbiji", rekao je Ćetković.Prema njegovim rečima, u petak uveče polazi šleper sa 42 tone pomoći za Srbiju.

Naša dijaspora u Francuskoj takođe prikuplja novčane priloge za pomoć nastradalima u poplavama koje su pogodile Srbiju. Danas je u Parizu boravio predsednik Tomislav Nikolić koji je rekao da je francuski predsednik Fransoa Oland prihvatio inicijativu

Nastavak na Kurir...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.