Dijana Vukomanović: Nikolićeva odluka o izborima da bude u interesu građana

Izvor: Blic, 25.Dec.2013, 10:08   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dijana Vukomanović: Nikolićeva odluka o izborima da bude u interesu građana

Očekujemo od predsednika Srbije da njegova uloga u odluci o eventualnim vanrednim parlamentarnim izborima bude u interesu svih gradjana Srbije, izjavila je potpredsednica SPS Dijana Vukomanović.

Vukomanovićeva je za "Politiku" rekla da predsednik Tomislav Nikolić treba da kaže svoje mišljenje povodom takve krupne odluke kao što su vanredni izbori, ali da socijalisti uzimaju u obzir da se on dobrovoljno odrekao funkcije predsednika svoje stranke i izgovorio rečenicu da će >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << biti predsednik svih građana.

"Cenimo njegovo mišljenje, ali istovremeno uzimamo kao važniju rečenicu koju je izrekao na početku svog mandata - da je on predsednik svih gradjana Srbije, pa očekujemo da njegova uloga u donošenju odluke o eventualnim vanrednim izborima bude u interesu svih gradjana Srbije, bez obzira kojoj političkoj partiji pripadaju", kazala je ona.

Naglasivši da se još razgovara o eventualnim izborima, rekla je da je pri tome ključna osovina premijer Ivica Dačić - prvi potpredsednik Vlade Aleksandar Vučić, a da je veoma dobro da Nikolić, kao predsednik svih gradjana Srbije iznese svoje mišljenje.

"Sva trojica treba da donesu odluku povodom eventualnih vanrednih izbora, rukovodeći se državnim interesom, a ne partijskim interesom", dodala je Dijana Vukomanović.

Najčitanije SADA:

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.