Dijamant u obliku srca prodat za rekordnih 13 miliona franaka

Izvor: Blic, 17.Maj.2017, 23:31   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dijamant u obliku srca prodat za rekordnih 13 miliona franaka

Dijamant u obliku srca, predstavljen kao najveći dijamant te vrste, prodat je danas za 13 miliona švajcarskih franaka (11,9 miliona evra) što je niže od procenjene vrednosti.

Dijamant od 92 karata nazvan "Legenda" (La Legende) bio je najupečatjiviji među 250 komada nakita danas ponuđenih na prodaju u aukcijskoj kući "Kristis" u Ženevi.

Očekivalo se da će se srcasti dijamant prodati za 13,7 do 19,5 miliona franaka.

Dijamant je na bisernoj ogrlici >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << pariske juvelirsk kuća "Bemer i Basanž" (Boehmer & Bassenge).

Tom aukcijom završeno je dva dana prodaje izuzetnih komada nakita na aukcijama u Ženevi.

Dijamantska minđuša od jarkoplavog dijamanta od 14,54 karata koja je juče prodata u rivalskoj aukcijskoj kući "Sotbis" takođe je otišla za manje para nego što se očekivalo. Prodata je u paru s minđušom od roze dijamanta.

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Dijamant u obliku srca prodat za rekordnih 13 miliona franaka

Izvor: Beta, 17.Maj.2017

Dijamant u obliku srca, predstavljen kao najveći dijamant te vrste, prodat je za 13 miliona švajcarskih franaka (11,9 miliona evra) što je niže od procenjene vrednosti.Dijamant od 92 karata nazvan "Legenda" (La Legende) bio je najupečatljiviji medju 250 komada nakita danas ponudjenih na prodaju...

Nastavak na Beta...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.