Dijalogom do istorijskog sporazuma

Izvor: RTS, 23.Sep.2012, 13:46   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dijalogom do istorijskog sporazuma

Dijalog Beograda i Prištine na najvišem nivou treba da dovede do istorijskog sporazuma Srba i Albanaca, kaže potpredsednica Vlade Suzana Grubješić.

Potpredsednica Vlade Srbije za evropske integracije Suzana Grubješić izjavila je da dijalog Beograda i Prištine na najvišem nivou treba da dovede do istorijskog sporazuma Srba i Albanaca.

"Taj dijalog mora nečim takvim da se završi", rekla je Suzana Grubješić za Prvi program Radio Beograda.

Prema >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << njenim rečima, za 60 dana rada nove Vlade Srbije ispunjene su dve stvari vezane za odnose s Prištinom - "relaksirano" je prisustvo srpskih predstavnika na regionalnim skupovima i određena je osoba zadužena za potpisivanje tehničkog protokola o upravljanju graničnim prelazima.

"Zar je to malo? To za prethodne četiri godine nije moglo da se uradi a sada se uradilo za 60 dana. I to sve zarad ono malo Srba koji su ostali tamo da žive, da bi oni mogli da budu slobodni i bezbedni i da bi mi mogli, makar zbog njih, da kažemo da je Kosovo naše", rekla je Suzana Grubješić.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Dijalog treba da dovede do istorijskog sporazuma

Izvor: Akter, 23.Sep.2012

Potpredsednica Vlade za evropske integracije Suzana Grubješić kaže da dijalog na najvišem nivou treba da dovede do istorijskog sporazuma Srba i Albanaca

Nastavak na Akter...

Politički dijalog sa Prištinom na najvišem nivou

Izvor: Blic, 23.Sep.2012

Potpredsednica Vlade Srbije za evropske integracije Suzana Grubješić najavila je otvaranje političkog dijaloga sa Prištinom na najvišem nivou koji bi trebalo da dovede do, kako je navela, istorijskog sporazuma Srba i Albanaca..."To je nešto što treba da dovede do, kako svi vole da zovu, istorijskog...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.