Digitalna nastava u 2.000 učionica u Srbiji

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 28.Avg.2018, 15:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Digitalna nastava u 2.000 učionica u Srbiji

Učenici prvog i petog razreda od septembra će, osim iz klasičnih, papirnih udžbenika, učiti i iz digitalnih, koji se u škole uvode kroz pilot projekat "Digitalna učionica".

Nastava u digitalnom obliku biće organizovana u 2.000 učionica, a učitelji i nastavnici koji su prijavili na javni poziv Ministarstva prosvete već su prošli obuku.

Pomoćnica ministra prosvete Vesna Nedeljković kaže da su učitelji i nastavnici dobili računare, projektore, da imaju internet, >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << a otkupljeni su i elektronski sadržaji koji će se koristiti u nastavi.

"Pozvali smo najmotivisanije učitelje i nastavnike da se prijave na konkurs i prošli obuku, jer su nam oni ciljna grupa. Sigurni smo da će primenjivati digitalne udžbenike u nastavi jer žele da rade na najbolji mogući način", rekla je Nedeljković za Tanjug.

Iz nekih škola prijavilo se više nastavnika koji su zainteresovani da nastava bude digitalizovana, iz nekih samo jedan, a bilo je i škola gde se nije prijavio ni jedan učitelj i nastavnik.

Elektronski udžbenici koristiće se u nastavi uporedo sa štampanim, klasičnim udžbenicima. Roditelji kupuju samo klasične udžbenike, dok će digitalni za decu biti besplatni.

Direktor Zavoda za unapređenje obrazovanja i vaspitanja Zlatko Glušanović kaže za Tanjug da se digitalni udžbenici uvode u nastavu kroz pilot projekat i da su stručnjaci Zavoda pregledali da li digitalni udžbenik odgovara sadržaju već odobrenog štampanog.

Napravljen je, dodaje, Katalog digitalnih udžbenika u kome se nalazi 40 digitalnih udžbenika za prvi razred i 66 za peti razred.

"Digitalna učionica" projekat je Vlade Srbije, a sprovodi ga Ministarstvo prosvete.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.