Digitalizacija je prioritet Vlade Srbije

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 05.Sep.2019, 19:15   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Digitalizacija je prioritet Vlade Srbije

U Beogradu je danas počela Regionalna konferencija o trendovima u telekomunikacijama i medijima "Digital 2019".

Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Zoran Đorđević, koji je u ime predsednice Skupštine Srbije Maje Gojković otvorio konferenciju, poručio je da je digitalizacija prioritet Vlade i nešto što može Srbiju da pozicionira među najrazvijenije zemlje kada je ta oblast u pitanju.

Kako je saopšteno iz njegovog kabineta, Đorđević >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << je rekao i da njegovo Ministarstvo pridaje veliki značaj unapređenju ove oblasti i dodao da se svake godine izdvaja sve više novca za prekvalifikaciju i dokvalifikaciju radne snage.

"Ministarstvo je u predlogu budžeta za 2020. opredelilo 350 miliona dinara za prekvalifikaciju i dokvalifikaciju 2.000 ljudi za poslove u IT industriji. Želimo da mladi ostanu u svojoj zemlji, bave se poslom koji vole i osnuju svoje porodice", naglasio je Đorđević.

Kada je reč o kreativnoj industriji, ministar je kazao da i u tom segmentu Srbija veoma napreduje i da je filmska industrija zahvaljujući podršci države veoma privlačna za strance, tako da se sve više snima u Srbiji, dodaje se u saopštenju.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Ðorđević: Digitalizacija je prioritet Vlade Srbije

Izvor: Blic, 05.Sep.2019

U Beogradu je danas počela Regionalna konferencija o trendovima u telekomunikacijama i medijima "Digital 2019".

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.