Devojke igrale kao zmajevi!

Izvor: Kurir, 19.Dec.2013, 17:31   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Devojke igrale kao zmajevi!

Naše košarkašice ubedljivo savladale ekipu Vienna DC Timberwolves sa 70:54

Na visini zadatka.

U 5. kolu Landeslige košarkašice Basket2000 ubedljivo su savladale Vienna DC Timberwolves, rezultatom 70:54. Gostujuće košarkašice, koje u tekućem prvenstvu imaju samo jednu pobedu, pokazale su se kao protivnik koji nije dorastao dobro pripremljenoj ekipi Basket2000.

Dobra košarka

Od samog starta naše košarkašice >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << su igru i rezultat držale pod kontrolom. Malobrojni gledaoci u bečkoj Stathali mogli su da uživaju u dobroj košarci. Od samog početka bilo je jasno da uigrana ekipa Basket2000 Kurir neće dozvoliti nikakvo iznenađenje. Startna petorka našeg tima utakmicu je počela agresivno i pre svega precizno. Protivnice su uspevale da drže rezultatski priključak samo do polovine prve četvrtine, a onda su naše košarkašice napravile veliku rezultatsku prednost, zahvaljujući pre svega dobroj igri u odbrani.

Najefikasnija u prvom delu igre bila je Cvjetkovićeva, koja je postigla prvih 11 poena za naš tim, a posle 10 minuta košarkašice Basket2000 Kurira imale su već sedam poena prednosti - 21:14, da bi serijom od 9:0 na početku druge četvrtine napravile praktično nedostižnu prednost. Gostujuće košarkašice bile su borbene, ali je prednost i dalje bila velika, iako naš tim u pojedinim momentima i nije bio na visini zadatka. Na kraju prvog poluvremena imao je sigurnih 16 poena prednosti (38:22).

Čvrsto do kraja

Košarkašice Basket2000 Kurira dobro su počele i drugo poluvreme, igrajući čvrsto u odbrani i precizno u napadu, pa je prednost rasla iz minuta u minut. Uprkos nekim čudnim odlukama sudijskog para, i dalje su sprovodile svoju igru, ne dozvolivši gošćama da ugroze prednost koja je na kraju treće četvrtine iznosila 20 poena. I u poslednjoj četvrtini držale su igru u svojim rukama. Gostujuće košarkašice bile su nemoćne da bilo šta promene, tako da je utakmica završena ubedljivom pobedom našeg tima, Basket2000 Kurir - Vienna DC Timberwolves 70:54. Basket2000 Kurir: Cvjetković 26 poena, Mrkonjić 11, Krstić 7, Žigić 7, Stojilković 5, Jović 4, Lukić 3, Savić 3, Krajina 2, Pavljašević 2.

Nastavak na Kurir...






Povezane vesti

Devojke igrale kao zmajevi!

Izvor: Dzungla.org, 19.Dec.2013

Naše košarkašice ubedljivo savladale ekipu Vienna DC Timberwolves sa 70:54 OpširnijeKurir

Nastavak na Dzungla.org...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.