Devojka ima fobiju od banana

Izvor: Blic, 24.Avg.2010, 23:40   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Devojka ima fobiju od banana

Iako su banane treće najpopularnije voće na svetu, neke osobe imaju fobiju od njih. Među njima je i Fren Dando (21) koja se od detinjstva se plaši ovog voća i pati od retke bolesti bananofobije, prenosi "Didžital spaj".

Ova Britanka se toliko plaši banana da je dovoljno i da ih samo pogleda i da počne da se trese, da se preznojava, ponekada čak i da povraća.

"Sve je počelo kada sam imala sedam godina, i kada je moj brat iz šale stavio bananu u moj krevet. >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << Bilo je užasno, osetila sam neku klizavu stvar ispod sebe i obuzela me je panika. Od tada se uvek javi isti osećaj, čak i kada je samo ugledam", rekla je Fren i dodala da čitavog života okreće glavu kada ugleda banane u prodavnicama.

Zanimljivo je da njen dvogodišnji sin nema takve probleme, štaviše, obožava banane, a način na koji mu majka daje ovo voće predstavlja svojevrstan poduhvat.

"Moram da koristim ćebe da ih podignem, onda ih stavim u tanjir, stavim gumene rukavice i peškir, i tek tada ih načnem", priznaje Fren.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.