Devojčice koje su pred kamerama pretukle vršnjakinju suspendovane, roditelji žrtve najavljuju tužbu

Izvor: Blic, 05.Nov.2013, 19:13   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Devojčice koje su pred kamerama pretukle vršnjakinju suspendovane, roditelji žrtve najavljuju tužbu

Nastavničko veće Srednje mešovite škole Tuzla danas je donelo odluku o isključenju iz škole tri učenice koje su pretukle školsku koleginicu. U međuvremenu, Amela i Halid Gavranović iz Tuzle, roditelji pretučene učenice srednje škole iz Tuzle, najavljuju kako će podneti privatne tužbe protiv devojaka koje su brutalno pretukle njihovu ćerku, piše sarajevski portal "Klix".

- Ćerka je ove jeseni krenula u prvi razred, veterinarski smer, i do prošlog petka nije nam >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << govorila da ima bilo kakvih problema. U petak nas je nazvala i plačnim glasom rekla da dođemo po nju, jer su je pretukle učenice iste škole - kaže Amela Gavranović za "Klix".

Pročitajte još Devojčice koje su pretukle vršnjakinju se sprdale na Fejsbuku: "Trebal itebe šišat al da me ne tužiš"

Napadnuta devojka je roditeljima rekla kako su je napale Almedina P., Selvina Š. i Dženita K., koje su je izvele iz učionice i dovele na plato ispred stambene zgrade, gde su brutalno nasrnule na nju.

- Nisam mogla ni pomisliti da će me istući. Međutim, nakon što mi je jedna od njih odsekla deo kose, usledio je šamar, a potom i udaranje nogama. Pala sam na asfalt, dobila još nekoliko udaraca, a onda su se one povukle - prepričava žrtva detalje brutalnog napada.

Iste učenice su navodno dan ranije nasrnule na još jednu učenicu iste škole, ali taj napad nije snimljen.

Pročitajte još Snimak đačkog nasilja: Devojčica koju su pretukle tri vršnjakinje još u šoku, policija istražuje slučaj

- Mi smo u petak oko 18 sati bili u UKC Tuzla i lekar je odredio dalju terapiju za Sabinu. Ona je pretrpela veliki šok i ne znam koliko će joj vremena trebati da se oporavi. Zahvalna sam učeniku koji je sve to snimio. Ko zna da li bi javnost ikad saznala šta se događa u našim školama. Odlučili smo da podnesemo tužbu i istrajaćemo u tome - kaže majka Amela.

MUP TK je preduzeo neophodne korake, a snimak je dostavljen u odeljenje OKP PU Tuzla. Saznajemo kako će vrlo brzo zasjedati i Nastavničko vijeće Mešovite srednje škole, koje će doneti odluku o eventualnim sankcijama.

Najčitanije SADA:

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.