Devojčica suspendovana iz škole zbog pištolja za balone

Izvor: Blic, 19.Maj.2016, 14:12   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Devojčica suspendovana iz škole zbog pištolja za balone

Škola u Koloradu je pištolj na vodu koji košta svega pet dolara označila kao potencijalnu opasnost i suspendovala je petogodišnju devojčicu iz škole, koja pohađa prvi razred.

Dok škola tvrdi da neće imati razumevanja za ovakve postupke, majka ove devojčice kaže da je ponašanje škole van svakog razuma.

“Odmah sam se izvinila i rekla sam da mi je žao što je to uradila. Cenim to što misle o bezbednosti dece, ali ovo je van razuma. Ovaj pištolj umesto >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << metaka ispaljuje balone”, rekla je majka i dodala da nije znala da je kćerka imala pištolj u rancu.

Iz škole su pozvali majku nakon što je devojčica izvadila pištolj u hodniku tokom odmora. Rečeno joj je da dođe po svoje dete koje je suspendovano jer je donelo lažni pištolj u školu.

Kada je majka upitala da li je tako nešto zaista potrebno iz škole su rekli da je to njihova politika nulte tolerancije i da dođe po nju odmah.

Kid can't even be a kid’: 12yo girl charged for pinching classmate’s butthttps://t.co/dqqNXlKa0O pic.twitter.com/b21xRwrAJL

“Da su me pozvali i rekli da učinim sve da se ovo više ne ponovi ili samo da me upozore mislim da bi bila mnogo prikladnija reakcija.”

I škola je dala objašnjenje za svoju odluku. “Donošenje oružja, bilo stvarnog ili lažnog, u školu može da izazove zabrinutost za bezbednost, a i ometa decu koja uče”, saopšteno je iz škole.

Majka ove devojčice je zabrinuta da škola može da koristi ovaj incident protiv njene kćerke u budućnosti i objašnjava da će njeno ime uvek stajati u školskom dosijeu.

Američka unija građanskih sloboda u Koloradu ovaj slučaj nazvala je apsurdnim.

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

VIDEO: Devojčica suspendovana iz škole zbog pištolja na vodu

Izvor: Radio 021, 20.Maj.2016, 08:10

Škola u Koloradu označila je pištolj na vodu kao potencijalnu opasnost i suspendovala petogodišnju devojčicu koja pohađa prvi razred...Dok u školi tvrde da neće imati razumevanja za ovakve postupke, majka ove devojčice kaže da je ponašanje škole van svake pameti..."Odmah sam se izvinila i...

Nastavak na Radio 021...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.