Devojčica stigla na glasanje u Senat

Izvor: RTS, 19.Jun.2009, 12:15   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Devojčica stigla na glasanje u Senat

Nesvakidašnji gost, dvogodišnja devojčica Kora, posetila je australijski Senat u trenutku kada se izglasavao pravilnik o tome da li roditelji imaju pravo da dovedu svoju decu na posao.

U trenutku izglasavanja važnog pravilnika o radu, u australijski Senat "ušetao" je nesvakidašnji gost, dvogodišnja devojčica Kora.

Naime, jedna senatorka simbolično je dovela svoju ćerku na zasedanje parlamenta na kojem se razmatralo da li zaposleni imaju pravo da dovedu svoju >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << decu na posao.

Kori se očigledno nije dopala atmosfera u Senatu, pa je počela da plače, što je predsednik  iskoristio kao izgovor i da naredi poslanici da napusti zasedanje sa svojom ćerkom.

Majka dvogodišnje Kore nakon izlaska iz zgrade parlamenta rekla je da nije uspela da pronađe osobu kod koje bi ostavila svoju ćerku i da nije htela da propusti izglasavanje, za nju, veoma važnog pitanja.

Kora se najpre mirno igrala nakon čega je odjednom počela da plače, a predsednik Senata naredio je da napustimo zasedanje, dodala je senatorka.

Predsednik Senata kasnije je izjavio da zaposleni imaju pravo da dovedu svoju decu u parlament, ali da u salu za glasanje, prema pravilniku, mogu samo da uđu senatori.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.