Devojčica (12) umrla od vaški: Razmatra se mogućnost podizanja optužnice za ubistvo protiv roditelja

Izvor: SrbijaDanas.com, 01.Okt.2020, 20:55

Devojčica (12) umrla od vaški: Razmatra se mogućnost podizanja optužnice za ubistvo protiv roditelja

Devojčica iz Džordžije preminula od zdravstvenih komplikacija koje je izazvala infekcija vaškama

Kejtlin Jozvijak (12) iz Iveja u Džordžiji preminula je od srčanog udara, koji su najverovatnije prouzrokovale vaške. Protiv roditelja je podneta krivična prijava, a razmatra se i mogućnost podizanja optužnice za ubistvo, s obzirom na to da je, između ostalog, zanemarivanje deteta dovelo do njegove smrti.

Veruje se da je devojčica više od tri godine imala problem >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << sa vaškama. Roditelji ništa nisu činili da spreče infekciju, što je dovelo do anemije kod male Kejtlin i na kraju prestanka rada srca. Devojčica je preminula krajem avgusta u agoniji.

Devojčica je, odrastala u kući koja je bila puna mačaka, a samim tim i buva, vašaka i izmeta. Centar za socijalni rad je nakon tragedije obišao dom devojčice, a radnica je napisala potresan izveštaj u kom, između ostalog, navodi da "tako nešto u životu nije videla".

U centru su i ranije znali za Kejtlin slučaj, s obzirom na to da je majka po rođenju htela da je da na usvajanje, ali su ona i suprug na kraju ipak odlučili devojčicu da zadrže. S vremena na vreme radnici centra su obilazili porodicu, a 2018. godine su privremeno izmestili Kejtlin kod tetke zbog loših uslova života. Međutim, tetka je posle nedelju dana dete vratila roditeljima, a od tada niko od nadležnih nije obišao porodicu.

Kejti Horton i Džoi Jozvijak, majka i otac devojčice, rekli su da malena nije htela da se kupa desetak dana pre smrti.

- Telo deteta je pronađeno na dušeku na kom je bilo gamadi. Komšije kažu da je nisu videli u dvorištu poslednja dva meseca. Te slute da je detetu verovatno bilo zdravstveno loše - saopštili su iz policije.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.