Devetoro ubijeno u crkvi u Čarlstonu, ubica u bekstvu

Izvor: Prva.rs, 18.Jun.2015, 16:02   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Devetoro ubijeno u crkvi u Čarlstonu, ubica u bekstvu

Prema navodima policije radi se o 21-godišnjem belcu koji je nosio duks, farmerke i čizme i još je na slobodi, nekoliko sati posle pucnjave sinoć u centru Čarlstona, a zvaničnici nemaju informacije o njemu, prenela je agencija Rojters. 
Policija je objavila fotografije osumnjičenog iz kamera za video nadzor i njegov beg vozilom posle pucnjave.
Malen je, na jutrošsnjoj konferenciji za novinare u Čarlstonu naveo da ne može da saopštio marku i model tamnog sedana, jer istražitelji >> Pročitaj celu vest na sajtu Prva.rs << nisu sigurni šta je tačno na snimku, dodaje AP.
"To je vrlo opasna individua. Mi hoćemo da identifikuje tu osobu i uhapsimo je pre nego što povredi nekog drugog", rekao je Malen novinarima, istakavši sa se radi o "zločinu iz mržnje".
Prema njegovim rečima, nema razloga da policija misli da je osumnjičeni napustio oblast grada Čarlstona u američkoj državi Južna Karolina i da su distribuirali  informaciju o njemu i vozilu širom zemlje.
"U ovom trenutku imamo devet žrtava u ovom gnusnom zločinu koji je počinjen. Neshvatljivo je da neko u današnjem društvu uđe u crkvu dok su ljudi na službi i da im oduzme život", rekao je Malen, navodi BBC. 
Među ubijenima je šest žena i tri muškarca koji su ubijeni u crkvi Emanuel Afričke Metodističke Episkopske crkve u centru Čalstona, dok je jedna osoba ranjena, a još troje je preživelo napad.
Izvor: Tanjug

Nastavak na Prva.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Prva.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Prva.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.