Izvor: Piplmetar.rs, 02.Avg.2023, 15:31

Deveti protest protiv nasilja u Novom Sadu: Okupljanje u Katoličkoj porti i šetnja do zgrade suda

A. L.danas 14:40

Foto: A. L./Danas
Novi protest „Novi Sad protiv nasilja“ održaće se u petak, 4. avgusta, a započeće okupljanjem u Katoličkoj porti od 19 časova. Nakon toga će se okupljeni građani i građanke uputiti u protestnu šetnju preko Trga slobode i Pozorišnog trga, koroz Železničku i ulicu Pavla Simića do zgrade suda u Sutjeskoj ulici.
Organizatori podsećaju da su se na prošlom protestu fokusirali na nasilje prema prirodi i pogubne posledice >> Pročitaj celu vest na sajtu Piplmetar.rs << višegodišnje nebrige vlasti za očuvanje i širenje zelenih površina, parkova i šuma Novog Sada i okoline.
Novim okupljanjem ukazaće na odgovornost pravosudnih institucija, posebno Javnog tužilaštva, za nepostupanje, držanje predmeta u mračni fiokama i rad po diktatu političkih moćnika.
„U takvim okolnostima, bez nezavisnih i nepristrasnih tužilaca i sudija, godinama unazad se doprinosi normalizaciji i nekažnjivosti nasilja, naročito onog koje predstavnici javnih službi i političari na vlasti čine prema građanima, aktivistima, umetnicima, nezavisnim medijima i političkoj opoziciji koja se usudi da se suprotstavi štetnim odlukama, mnogobrojnim zloupotrebama, kršenju Ustava i zakona, koruptivnim i kriminalnim radnjama“, kažu organizatori.
S druge strane, dodaju, to isto tužilaštvo pokazuje agilnost i ažurnost u pokretanju postupaka protiv građanskih i političkih aktivista i svih koji im se poslednjih godina pridružuju u različitim borbama za promene u društvu.
Organizatori protesta u Novom Sadu su Narodna stranka, Stranka slobode i pravde, Demokratska stranka, GP Bravo, Nova – Da se struka pita, Zajedno, Pokret za preokret, Pokret slobodnih građana, Srbija centar – SRCE, Zeleno – levi front, Omladinsko studentska akcija – OSA i Most solidarnosti.
Više informacija iz ovog grada čitajte na posebnom linku.
Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.




Opširnije
Izvor: Danas.rs

Nastavak na Piplmetar.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Piplmetar.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Piplmetar.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.