Devet osoba osumnjičeno za podmetanje požara u Severnoj Makedoniji

Izvor: B92, 04.Apr.2019, 18:07   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Devet osoba osumnjičeno za podmetanje požara u Severnoj Makedoniji

Skoplje -- Ministar unutrašnjih poslova Severne Makedonije, Oliver Spasovski, izjavio je da je protiv devet osoba podignuta krivična prijava zbog podmetanja požara.

Spasovski je rekao da su požari izazvani s određenim ciljem i uporedio ih je sa terorizmom.

Od januara do danas u toj državi je situacija sa požarima eskalirala, a samo na teritoriji Grada Skoplja zabeleženo ih je oko 700, javili su makedonski mediji.

Javno tužilaštvo je saopštilo da >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << se razmatraju svi aspekti i da će delovati u skladu sa svojim zakonskim nadležnostima.

Iz Vatrogasne brigade su saopštili da postoje ozbiljne sumnje da je većina požara namerno izazvana i da su se oni događali uglavnom na divljim deponijama, jer vatra na njima dodatno zagađuje vazuh.

"Za razliku od prošle godine kada je zabeleženo ukupno do 253 požara, ove godine za isti period od januara do sada na području Grada Skoplja dogodilo se oko 700 požara. Većina požara je posledica paljenja poljoprivrednog zemljišta, ali se ne isključuje ni mogućnost podmetnutih paljenja šuma", navodi se u saopštenju Teritorijalne vatrogasne jedinice Grada Skoplja.

Centar za upravljanje krizama saopštio je da su još uvek aktivni požari u regionu Bitolja i Kumaova.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.