Izvor: Nezavisne Novine, 28.Dec.2016, 17:11   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Devet godina zatvora za ubistvo muslimana u Sanskom Mostu

BEOGRAD - Apelacioni sud u Beogradu pravosnažno je danas osudio na devet godina zatvora Mitra Čankovića, jer je kao pripadnik Vojske Republike Srpske 1995. godine u Sanskom Mostu ubio jednog muslimanskog civila.

Tom odlukom potvrđena je prvostepena presuda Odjeljenje za ratne zločine iz maja ove godine.

Čanković je osuđen jer je kao pripadnik VRS 19. septembra 1995. godine, tokom hapšenja i pritvaranja civila iz naselja Kijevo u Sanskom Mostu u BiH, na uzvišenju >> Pročitaj celu vest na sajtu Nezavisne Novine << Glavica, iz grupe uhapšenih civila izdvojio civila Ismeta Bešića.

Oduzeo mu je novčanik i ličnu kartu i potom iz vatrenog oružja u njega ispalio tri hica u glavu i grudi u namjeri da ga ubije.

Usljed zadobijenih povreda je Bešić preminuo.

Nastavak na Nezavisne Novine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Devet godina za ubistvo u Sanskom mostu

Izvor: RTS, 28.Dec.2016

. Apelacioni sud u Beogradu pravosnažno je osudio na devet godina zatvora Mitra Čankovića, jer je kao pripadnik Vojske Republike Srpske 1995. godine u Sanskom Mostu ubio Muslimana.

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nezavisne Novine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nezavisne Novine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.