Detaljna mapa: Objavljeno koliko ima zaraženih u gradovima Srbije

Izvor: B92, 25.Mar.2020, 17:38   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Detaljna mapa: Objavljeno koliko ima zaraženih u gradovima Srbije

U Srbiji je do danas zabeleženo 384 slučaja koronavirusa, a objavljeni su i pojedinačni podaci za gradove. Najveći broj obolelih je u Beogradu.

Broj obolelih koji je u Beogradu najveći, prema rečima dr Darije Kisić Tepavčević, očekivan je.

Pored Beograda, u 21 gradu u Srbiji potvrđen je bar 1 slučaj koronavirusa.

Porema podacima za današnji dan, u Nišu (40) i Valjevu (38) ima najviše obolelih.

"Ovo su apsolutni brojevi, a imajući >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << u vidu ukupan broj stanovnika, ova dva grada imaju sličan broj obolelih a različit broj stanovnika, pa nam to govori o različitim klasterima i konktaktima koji su bili na pojedinim regionima naše zemlje."

Sledeći je Novi Sad sa 21 slučajem, dok je u Čačku potvrđeno 12, a u Kragujevcu 21 slučaj.

Dva grada u Srbiji - Kruševac i Čuprija imaju po 10 zaraženih, a prema današnjim podacima u gradovima gde je broj obolelih ispod 10 je ukupno šest. To su Kikinda Vranje, Užice, Požarevac, Zaječar i Pančevo.

Vrnjačka Banja, Temerin, Sombor, Bačka Topola, Sremski Karlovci, Zrenjanin i Leskovac imaju po jedan slučaj koronavrusa.

Na sajtu Covid19.rs objavljeni su podaci, prikazani na mapi, za broj obolelih po mestima zaključno sa jučerašnjim danom.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.