Despotovac, Žagubica i Golubac biće najveće žrtve mera štednje

Izvor: Kurir, 18.Okt.2014, 07:20   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Despotovac, Žagubica i Golubac biće najveće žrtve mera štednje

Ovim opštinama će ukupni fond zarada biti manji za više od četiri odsto jer veliki broj građana radi u državnoj upravi, zdravstvu i obrazovanju

BEOGRAD - Najavljeno smanjenje plata u javnom sektoru najviše će pogoditi građane Golupca, Despotovca i Žagubice, u kojima će fondovi za zarade biti smanjeni za više od četiri odsto, odnosno za ukupno oko deset miliona dinara mesečno.

Vladine mere štednje će, s druge strane, najbolje podneti opštine čiji >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << su građani mahom zaposleni u privatnom sektoru, pokazala je računica ekonomiste Miroslava Zdravkovića.

Rebalans

O PLATAMA I PENZIJAMA SLEDEĆE SEDMICE

Rebalans budžeta Srbije za 2014, kojim će biti definisano smanjenje plata budžetskih korisnika i penzija već od 25.000 dinara, biće poznat sredinom naredne sedmice. Iz Ministarstva finansija poručuju da rade na poslednjim tehničkim detaljima rebalansa, pa će se sredinom naredne nedelje znati kad će taj dokument usvojiti Vlada Srbije i proslediti ga Skupštini na usvajanje.

Nastavak na Kurir...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.