Deseti GoetheFEST u Nišu od 21. do 25. oktobra

Izvor: Megafon.co, 20.Okt.2021, 17:29

Deseti GoetheFEST u Nišu od 21. do 25. oktobra

Niški program desetog izdanja filmskog festivala GoetheFEST u organizaciji Goethe instituta u Srbiji, biće održan od 21. do 25. oktobra. Festival će u Nišu biti održan u sali 5 bioskopa Cineplexx Niš. Slogan ove godine je „Morati ili hteti“, a biće prikazano osam nemačkih savremenih filmskih ostvarenja.
Na otvaranju u četvrtak, 21. oktobra, u 20 sati biće prikazan film Johanesa Nabera „Curveball“. Komedija između groteske i političke satire, koja istražuje nemačku >> Pročitaj celu vest na sajtu Megafon.co << perspektivu rata u Iraku. U ovom filmu nemački ekspert za biološko oružje Arnt Volf opsednut je idejom da Sadam Husein proizvodi oružje za masovno uništenje.
U petak. 22. oktobra, na programu su dva ostvarenja. Film „U komšiluku“ Danijela Brila, tragikomedija o lažima puna crnog humora, ujedno i rediteljski debi popularnog nemačkog glumca Danijela Brila. U 21 sat publika će moći da pogleda film „Krvopije“ Julijana Radlmajera, metahoror komediju baziranu na datostima iz istorije kinematografije. Program u subotu, 23. oktobra, u 19 sati otvara film „Svet će biti drugačiji“ Ane Core Berahed, koji se 11. septembrom 2021. bavi iz perspektive partnerke počinioca. Od 21 sat na programu je nemački kandidat za Oskara, film „Tvoj sam čovek“ Marije Šrader. U pitanju je naučno-fantastična drama sa komičnim elementima. U nedelju, 24. oktobra, publika će moći da pogleda ostvarenje “Princ” od 19 sati. Radi se o debitantskom filmu rediteljke Lize Birvirt o visokobrazovanoj frankfurtskoj eliti punoj predrasuda „Ljudski faktor“ Ronija Trokera prikazivaće se u 21 sat. Film predstavlja psihogram jedne porodice ispričan iz više perspektiva.
Niški program GoetheFEST-a u ponedeljak, 25. oktobra, u 20 sati zatvara ostvarenje „Fabian“, koje prati troje glavnih protagonista u Berlinu kasne, politički turbulentne Vajmarske republike.
GoetheFEST GoetheFEST održava se od 2012. godine. Predstavlja presek savremene nemačke kinematografije iz aktuelne godine. Program je tradicionalno okrenut nagrađivanim i najboljim ostvarenjima sa čuvenog Berlinala, jednog od najznačajnijih svetskih festivala autorskog filma.
CURVEBALL – Foto – GoetheFEST FABIAN – Foto – GoetheFEST Ljudski faktor – Foto – GoetheFEST Foto – GoetheFEST

Nastavak na Megafon.co...






Povezane vesti

„Morati ili hteti“: Deseti GoetheFEST u Nišu od 21. do 25. oktobra

Izvor: N1 televizija, 21.Okt.2021, 09:25

Niški program desetog izdanja filmskog festivala GoetheFEST u organizaciji Goethe instituta u Srbiji, biće održan od 21. do 25. oktobra u sali 5 bioskopa Cineplexx Niš. Na festivalu koji se ove godine održava pod sloganom „Morati ili hteti“, biće prikazano osam nemačkih savremenih filmskih...

Nastavak na N1 televizija...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Megafon.co. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Megafon.co. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.