Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 28.Jun.2008, 17:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Deseta epileptološka škola na Divčibarima

DIVČIBARE - Na Divčibarama se održava trodnevna epileptološka škola, koja je okupila 40 učesnika iz Srbije, Crne Gore, Republike Srpske i Makedonije.

Docent beogradskog Medicinskog fakulteta Dragoslav Sokić rekao je da je održavanje epileptološke škole izuzetno značajno i za stručnjake iz te oblasti i za pacijente.

Sokić je ukazao na činjenicu da svaka dvestota osoba boluje od epilepsije i procenio da u Srbiji ima više od 50.000 obolelih od te bolesti - >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << 10.000 ih je obolelih od teške epilepsije, dok je kod ostalih bolest ispoljena u lakšoj ili umerenoj formi, što se može lečiti ambulantno.

Ciklus epileptoloških škola organizuje se od 2003. godine u skladu sa konceptom Međunarodne lige za borbu protiv epilepsije i Evropske epileptološke akademije (EUREA), pa je do sada održano devet takvih skupova u Srbiji i Crnoj Gori.

Kroz predavanja, diskusije i radionice do nedelje će biti sagledani savremeni stavovi iz oblasti epileptologije, a uz korišćenje najnovijih dijagnostičkih uređaja iz te medicinske oblasti lekari će razgovarati i o tome kako tu bolest predstaviti građanima.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.