Deset borbenih aviona prebačeno sa Krima u okviru vežbi

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 18.Feb.2022, 09:37

Deset borbenih aviona prebačeno sa Krima u okviru vežbi

Deset aviona mornaričke avijacije Crnomorske flote Su-24, tokom vežbi prebačeno je sa aerodroma na Krimu na rezervne položaje u drugim regionima Rusije, saopštila je danas ruska Crnomorska flota.

Tokom vežbi je uvežbavano povlačenje snaga pod udarom hipotetičkog neprijatelja, prenosi agencija RIA Novosti.

U skladu sa planom obuke Oružanih snaga Rusije za 2022. godinu, u periodu januar-februar održava se serija pomorskih vežbi pod nadzorom komandanta ruske >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << mornarice, admirala Nikolaja Jevmenova.

Planirano je da u njima učestvuje više od 140 ratnih i pomoćnih brodova, više od 60 aviona, 1.000 jedinica vojne tehnike i oko 10.000 vojnika.

Paralelno su održane velike vežbe kopnenih jedinica i avijacije.

Vežbe se održavaju u jeku eskalacije tenzija između Rusije i Zapada zbog Ukrajine.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.