Depo planuo za 20 minuta, prodavci očajni

Izvor: Mondo, 23.Avg.2014, 12:22   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Depo" planuo za 20 minuta, prodavci očajni

Lokalizovan je veliki požar u tržnom centru "Depo" u Bulevaru kralja Aleksandra u Beogradu. Ceo objekat izgoreo. Sve stvari unutra uništene. Saobraćaj ponovo funkiconiše.

Povređenih osoba nema pošto je sreća da je požar izbio pre devet, kada počinje radno vreme tržnog centra.

Požar je gasilo više od deset vatrogasnih ekipa. Nešto pre osam sati počeo da je gori prvo krov, a vatra se potom proširila na celu zgradu.

>> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo <<

Krov je potpuno urušen, a sve stvari koje su držali prodavci u "Depou" su uništene, javlja Studio B. Trenutno se radi na dogašivanju požara.

Vidljivost je prvo bila slaba, a vetar je nosio dim prema Dunavu. Veliki deo grada je bio pod dimom. Miris paljevine osećao se u širem centru grada.

Situacija je oko 9.30 normalizovana, više nema gustog crnog dima, ali pretpostavlja se da će vatrogasci gasiti požar satima.

Tramvajski i putnički saobraćaj nije funkcionisao gotovo dva sata, ali sada je Bulevar ponovo prohodan.

Reporter Monda javlja da je na terenu i veliki broj policajaca, kao da i dalje kulja beli dim.

Na licu mesta ostala su tri vatrogasna vozila koja će na dogašivanju morati da rade do ranih jutarnjih sati.

Vozači koji prolaze ispred "Depoa" u pravcu ka Cvetkovoj pijaci moraju da prelaze preko tramvajskih šina jer se kolovozom u tom delu i dalje ne može.



Ispred tržnog centra okupili su se prodavci koji su u šoku zbog situacije koju su zatekli - sve stvari koje su prodavali su izgorele.

Unutrašnjost objekta i dalje gori pa vatrogasi ne mogu da uđu. Šteta je, kažu nadležni na licu mesta, veoma velika pošto je sve izgorelo.

Reporteri s lica mesta javlaju i da je u trenutku izbijanja požara u "Depou" bio čuvar i čistači.

Čuvar je prvi primetio da nešto gori i utvrdio da je vatra izbila na jednoj tezgi punoj stvari. On je pokušao da sva dva požarna aparata ugasi vatru, ali nije uspeo.

Čistači su onda zvali vatrogasce koji su brzo došli, ali nije se moglo ništa protiv vatrene stihije, izuzev da se zaustavi njeno širenje na ostale zgrade u tom gusto naseljenom delu grada.

"Za 20 minuta ceo Depo je bio u plamenu", prenose očevici.

U "Depou" je bilo registrovano 160 radnji koje su radile 20 godina.

U njima su građani mogli da kupe garderobu, sredstva za higijenu i druge sitnice po povoljnijim cenama nego u drugim objektima.

TUGA: sirotinjski "Depo" na Bulevaru, cela zgrada u plamenu! pic.twitter.com/8E4d5fVWYz

— slavisa lekic (@micin_taja) August 23, 2014

Nastavak na Mondo...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Požar na Bulevaru kralja Aleksandra

Izvor: RTS, 23.Avg.2014

U tržnom centru "Depo" na Bulevaru kralja Aleksandra izbio je požar, koji je posle dva sata gašenja lokalizovan a potom i ugašen. Povređenih nema. Uzrok požara najverovatnije dotrajale električne instalacije. ..U požaru koji je izbio nešto pre osam sati, potpuno su izgoreli krov i unutrašnjost...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.