Deo opozicije: Protest pre protesta

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 07.Dec.2018, 13:48   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Deo opozicije: Protest pre protesta

Poslanici dela opozicije koji su u skupštini proveli noć, držeći pres konferencije, poručili su danas na poslednjoj u nizu da je ovo početak otpora u parlamentu, a da će protest nastaviti sutra na Studentskom trgu.

"Mislim da je nešto krenulo da se dešava. Jedno je bunt u skupštini, a drugo su ulični protesti i građanski bunt protiv nakaradne vlasti. Pridružujemo se protestu sutra kod Filozofskog fakulteta. To je prirodan nastavak", rekao je novinarima u skupštini >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << Boško Obradović.

Odbacio je tvrdnje da će to biti nasilni protesti, navodeći da se oni upravo bore protiv nasilja.

Obradović rekao je da su poslanici ovim načinom borbe vratili malo časti Domu Narodne skupštine i da su ostvarili jednu "malu pobedom" nad vlašću.

"Ovo je dokaz kako može da izgleda parlamentarni duh i da se čuje drugačije mišljenje. Dok mi govorimo u toku je glasanje i možete se uveriti da poslanici vlasti ne glasaju za sopstvene amandmane što je dokaz da je sve to jedna velika farsa da bi onemogućili opoziciju da govori", rekao je Obradović novinarima.

Prema Obradoviću, poslanici opozicije održali su sedam konferencija za novinare tokom noći.

Poslanik SDS Marko Đurišić rekao je da je "borba protiv nasilja u Srbiji počela, odnosno da se intenzivirala".

Đorđe Vukadinović je naveo da "režimski mediji" pokušavaju da protest opozicije povežu sa Prištinom i da pripišu opoziciji nameru da destabilizuje vlast, a da se oni, kako kaže, bore za pravo da iznesu svoje stavove.

"A, ko je u koaliciji sa Haradinajem znaju svi u društvu, to su (Aleksandar) Vučić i SNS", rekao je Vukadinović.

Svoje okupljanje u parlamentu, inače, nazvali su "protestom pre protesta".

SzS: Ispitati transakcije Telekoma, Kopernikusa, Antene

Savez za Srbiju zatražio je danas da nadležni organi ispitaju finansijske transakcije u kojima su prethodnih dana učestvovali Telekom, Kopernikus i Antena, jer su, kako tvrde, učinjene na netransparentan način i na štetu građana.

SzS u saopštenju šta više tvrdi da je u pitanju pranje novca, organizovani kriminal, kao i kupovina medija u interesu vlasti

Savez ponavlja tvrdnje da je Telekom kupio Kopernikus za četiri puta veću cenu od realne, a pita i odakle kupcu svih medija koje je posedovala Antena, Srđanu Milovanoviću, dodatnih 80 miliona evra, jer je njemu, kako navode, od prodaje Telekomu pripalo maksimalnih 100 miliona.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Deo opozicije: Protest pre protesta

Izvor: RTS, 07.Dec.2018

Poslanici dela opozicije koji su u skupštini proveli noć, držeći pres konferencije, poručili su na poslednjoj u nizu da je ovo početak otpora u parlamentu, a da će protest nastaviti sutra na Studentskom trgu. . "Mislim...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.