Demontiranje krana do jutra (FOTO, VIDEO)

Izvor: Mondo, 18.Dec.2018, 11:31   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Demontiranje krana do jutra (FOTO, VIDEO)

Jedna od glavnih saobraćajnica u centru Beograda zatvorena zbog krana na gradilištu koji se nakrivio i ugrožava bezbednost. Evakuisani stanari okolnih zgrada. Izmene u saobraćaju. U toku demontiranje krana, voda za piće iz cisterni.

Svašta ćemo da vidimo u našem glavnom gradu, pa i da jedna od glavnih saobraćajnica u centru - Takovska ulica - bude zatvorena zbog gotovo neverovatnog prizora.

Kran, koji služi za radove na jednog od građevina u centru, preti >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << da ugrozi bezbednost prolaznika i vozača. Incident se dogodio u Takosvskoj ulici kod broja 33 kada je navodno pukla cev usled čega je kran propao na gradilištu.



Policija je evakuisala stanare svih okolnih zgrada, kao i radnike s gradilišta.

Takovska ulica je zatvorena za saobraćaj, a prolazak nije dozvoljen ni pešacima.

Blokiran je deo ulice od ugla sa Svetogorskom do Botaničke bašte. Za saobraćaj je zatvoren i deo Ulice Džordža Vašingtona, od ugla sa Palmotićevom do ugla sa Takovskom ulicom, zbog čega ima problema i u tramvajskom saobraćaju.



Trolejbuski saobraćaj je u prekidu.

Pogledajte fotografije s lica mesta:

Vozači se preusmeravaju u okolne ulice (Svetogorsku, Palmotićevu, Kosovsku, Vlajkovićevu...) koje su prohodne za saobraćaj. 

Gradonačelnik Beograda Zoran Radojičić izjavio je oko 17 časova da je u toku demontiranje krana.

Na lice mesta su stigla tri pomoćna vozila koja pomažu demontiranje i osiguranje problematičnog krana, rekao je Radojičić novinarima u Beogradu.

"Došli su radnici koji rade. U idealnim uslovima radovi će trajati do jutra, a ako dođe do nepredviđenih problema mogu potrajati do sutra popodne. Snabdevanje vode će biti putem cisterne. Trenutno ništa nije do Grada, jer je reč o privatnom gradilištu", naveo je Radojičić.

Kran je visok oko 30 metara.

Pogledajte video:

Izvor: MONDO, Stefan Stojanović

Zbog zatvaranja Takovske ulice u Beogradu, danas su promenjene linije gradskog prevoza, saopštio je GSP.

Vozila sa linije broj 79 u oba smera saobraćaju ulicama Cvijićeva, Bulevar despota Stefana, Džordža Vašingtona i dalje redovnom trasom, a vozila sa linije 23 u smeru prema Vidikovcu saobraćaju ulicama Cvijićeva, Starine Novaka,

Beogradska, Trg Slavija, Nemanjina, Savska.

U smeru prema Karaburmi saobraćaju ulicama Kneza Miloša, Nemanjina, Trg Slavija, Beogradska, Starine Novaka, Cvijićeva i dalje redovnom trasom.

Tramvajske linije broj 2L, 5 i 10 su preusmerene prema Omladinskom stadionu.

Linije trolejbusa broj 28, 40 i 41su ukinute i uspostavljena je autobuska linija 41A koja saobraća trasom trolejbuske linije 41.

Uspostavljena je autobuska linija 5A (SRC "Milan Gale Muškatirović" - Vukov spomenik) na relaciji SRC "Milan Gale Muškatirović", Tadeuša Košćuška, Cara Dušana, Džordža Vašingtona, Bulevar despota Stefana, Cvijićeva, Starine Novaka, Kraljice Marije, Vukov spomenik.

Nastavak na Mondo...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.