Demonstranti traže ostavku Rahoja

Izvor: B92, 18.Jul.2013, 22:46   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Demonstranti traže ostavku Rahoja

Madrid -- Hiljade demonstranata okupile su se u centru Madrida kako bi tražili ostavku premijera Rahoja zbog optužbi da je primao ilegalne uplate uoči izbora 2011.

Današnje demonstracije usledile su nakon što su lideri opozicije pozvali Rahoja da objasni svoje postupke pred parlamentom ili da se suoči sa glasanjem o poverenju, prenosi AP.

Rahoj je u ponedeljak odbacio zahteve da podnese ostavku nakon što su u medijima objavljene poruke sa mobilnog telefona koje je razmenjivao >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << sa blagajnikom svoje stranke, a koji je takođe učestvovao u aferi oko ilegalnih uplata novca i tajnih računa u Švajcarskoj.

Blagajnik Luis Barsenjas tvrdio je da je i Rahoj tajno primao novac što je premijer demantovao.

Špance su razgnevile vesti o optužbama za korupciju pošto je zemlja pogođena merama štednje i visokom stopom nezaposlenosti, navodi AP.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Madrid: Demonstranti traže ostavku premijera

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 18.Jul.2013

Hiljade demonstranata zakrčilo je u četvrtak centralni deo Madrida, ispred sedišta vladajuće španske Narodne partije, tražeći ostavku premijera Marijana Rahoja, zbog navoda da je primio mito pre nego što je njegova stranka dobila izbore 2011. Demonstracije su usledile pošto su opozicioni lideri...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.