Demonstranti i dalje blokiraju Hong Kong

Izvor: Radio 021, 30.Sep.2014, 12:20   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Demonstranti i dalje blokiraju Hong Kong

Lider Hong Konga Leung Čun Jing apelovao je da prodemokratski demonstranti prekinu sa kampanjom, dok hiljade ljudi i dalje opsedaju grad čiji su delovi potpuno blokirani.

On je pozvao demonstrante, većinom studente i pripadnike pokreta "Okupirajmo", da se raziđu. "Pripadnici tog pokreta rekli su u više navrata da ako cela kampanja izmakne kontroli, oni će je prekinuti", rekao je Leung, dodajući da sada očekuje da ispune to obećanje.

Prodemokratski demonstranti >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << koji nose maske i kišobrane kao odbranu od ispaljivanja suzavca proširili su juče svoje skupove širom Hongkonga, uprkos pozivu da se raziđu. Demonstranti su nezadovoljni zbog plana kineskih vlasti u Pekingu da proveravaju i odobravaju kandidate na izborima za upravu Hong Konga 2017. godine.

Demonstranti žele da postoji slobodan izbor kandidata kada budu birali glavnog izvršnog zvaničnika Hong Konga, a zvanični Peking to ne prihvata.

Nastavak na Radio 021...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.