Izvor: B92, 09.Feb.2008, 21:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Demonstracije zbog kriminala mladih

Sarajevo -- Oko 10.000 ljudi okupilo se danas u centru Sarajeva da bi protestvovali protiv rasta kriminala među mladima poslednjih dana.

Demonstranti su se okupili ispred sarajevske katedrale pozivajući gradske i vlasti Bosne i Hercegovine da preduzmu hitne mere radi sprečavanja maloletne delikvencije, preneo je DPA. Nakon toga su okupljeni prošetali gradom i opkolili zgrade Predsedništva BiHi kantonalnog suda koje su zasuli jajima.

Pre dva dana tri tinejdžera >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << su napala u tramvaju Denisa Mrnjavca (17) i pretukli ga bez razloga.

Niko u tramvaju nije pokušao da zaustavi siledžije i mladić je preminuo na putu za bolnicu.

Neki od prisutnih su čak odbili da daju izjavu, saopštila je policija.

U drugom incidentu, tri petnaestogodišnjaka romske nacionalnosti su pre tri nedelje napali staricu (72) ispred njene kuće u Novom Sarajevu, polili je benzinom i zapalili. Ljubica Đokić-Spasojević je umrla posle nekoliko dana od infekcije izazvane teškim opekotinama.

Kasno sinoć, neki mladići su započeli tuču u diskoteci u centru grada, kaže policija, a Armin Alikadić (21) je preminuo od zadobijenih rana kada je tučnjava okončana revolverskim hicima.

Za to vreme, u Kakanju je povređeno najmanje sedam osoba, od kojih tri teško u tuči u kojoj su učestvovali i tinejdžeri i njihovi roditelji.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.