Demonstracije ispred Predsedništva (FOTO,VIDEO)

Izvor: Vesti-online.com, 17.Mar.2019, 16:06   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Demonstracije ispred Predsedništva (FOTO,VIDEO)

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je na vanrednoj konfenrenciji za novinare da je upravo dobio informaciju su Dragan Đilas i okupljeni probili ogradu koja je postavljena ispred Predsedništva Srbije.

- Nisu fašista Obradović, ni tajkun Đilas naorčito hrabri da idu dalje, osim na uplašene dame u desku RTS - rekao je Vučić.

A post shared by Frankfurtske Vesti (@vestionlinecom) on Mar 17, 2019 at 4:39am PDT

- Srbija neće dozvoliti da nasiljem >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << ugrožavate bilo koga - naglasio je on.

Predsednik Srbije Aleksndar Vučić obraća se javnosti povodom sinoćnjih događaja, kada su lider "Dveri" Boško Obradović i jedna od organizatorki protesta Jelena Anasonović, praćeni grupom okupljenih na protestima "1 od 5 miliona", na silu upali u zgradu RTS.

A post shared by Frankfurtske Vesti (@vestionlinecom) on Mar 17, 2019 at 4:23am PDT

Vučić se obraća javnosti u zgradi Predsedništva na Andrićevom vencu, a lideri opozicije najavili su dolazak ispred zgrade Predsedništva kako bi tražili ostavke državnog vrha i fer izbore.

Podsetimo, nakon što je policija reagovala i jednog po jednog demonstranta izvela iz zgrade Javnog servisa, a među njima i Obradovića, Anasonović i Dragana Đilasa, Obradović je pozvao okupljene na protest ispred Predsedništva Srbije u vreme kada se Vučić obraća javnosti na vanrednoj konferenciji.

A post shared by Frankfurtske Vesti (@vestionlinecom) on Mar 17, 2019 at 4:08am PDT

A post shared by Frankfurtske Vesti (@vestionlinecom) on Mar 17, 2019 at 4:09am PDT

Minutom ćutanja odata počast svim poginulim na Kosovu

A post shared by Frankfurtske Vesti (@vestionlinecom) on Mar 17, 2019 at 5:06am PDT

A post shared by Frankfurtske Vesti (@vestionlinecom) on Mar 17, 2019 at 4:09am PDT

A post shared by Frankfurtske Vesti (@vestionlinecom) on Mar 17, 2019 at 4:09am PDT

A post shared by Frankfurtske Vesti (@vestionlinecom) on Mar 17, 2019 at 4:13am PDT

A post shared by Frankfurtske Vesti (@vestionlinecom) on Mar 17, 2019 at 4:14am PDT

A post shared by Frankfurtske Vesti (@vestionlinecom) on Mar 17, 2019 at 4:16am PDT

Uživo prenos TV Šabac:

Odgovaraće svi koji sprovode nasilje

On je čestitao policijacima što su na najmirniji način izneli i sklonili demonstrante iz zgrade RTS.

- Nasilju je došao kraj. Svi koji sprovode nasilje će odgovorati - naglasio je on.

Predsednik Srbije je rekao da očekuje podršku samo svog naroda i da ga ne zanimaju reakcije zapadnih ambasada.

- Veliki prijatelj tajkuna Đilasa, makedonski premijer Zoran Zaev pohvalio se kako su osudili ministra unutrašnjih poslova zato što nije sprečio građane da upadnu u Skupštinu. Mogli bi i mi da razmišljamo o odgovornosti Nebojše Stefanovića što je pustio da uđu fašista Boško Obradović i drugi u RTS. Međutim računam da su Stefanović i policija mislili da imaju posla sa odgovornim ljudima i da im tako nešto neće pasti na pamet - rekao je on.

Narod na KiM počeo da se okuplja

Vučić je rekao i da je narod na Kosovu i Metohiji počeo da se okuplja sa ciljem da krenu za Beograd da ga brane, ali da to nije potrebno.

Povodom 15. godišnjice pogroma nad Srbima na Kosovu i Metohiji, Vučić je poručio da "ako NATO nije u stanju da zaštiti srpski narod to će činiti Republika Srbija".

- Danas se navršava 15 godina od velikog i strašnog pogroma koji je rezultirao rušenjem i paljenjem 35 crkava i manastira, 935 sprskih objkekata, od kojih 738 kuća, 10 javnih objekata, škola, pošta i domova zdrvalja. Proterano je 4.012 Srba iz šest gradova i devet sela. Nastradalo je 28 osoba, a 994 je povređeno. Među njima 143 Srba i desetine pripadnika međunarodnih snaga. Izbrisana su dva sela - Slatina i Svinjare - rekao je on.

Što se tiče reakcije Srbije ona će štititi svoj narod na KiM, ukoliko oni koji moraju da ga čuvaju taj posao ne obave.

- Ako NATO ne bude u stanju da to sprovede u delo, ima ko će moći da zaštiti naš narod - podvukao je on.

Predsednik Srbije Aleksndar Vučić obratio se javnosti povodom sinoćnjih događaja, kada su lider "Dveri" Boško Obradović i jedna od organizatorki protesta Jelena Anasonović, praćeni grupom okupljenih na protestima "1 od 5 miliona", na silu upali u zgradu RTS.

Istovremeno, građani su na ulicama, a protest i dalje traje. Vest pročitajte ovde.

Građanima su se obratili i lideri opozicije. Vest pročitajte ovde.

Nastavak na Vesti-online.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.