Izvor: B92, 17.Feb.2000, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Demonstracije albanskih studenata protiv podele Mitrovice

Skoro 3.000 albanskih studenata, pristiglih iz svih delova Kosova, demonstriralo je u cetvrtak u Pristini protiv podele Kosovske Mitrovice, javlja reporter Frans Presa sa lica mesta, prenosi Beta. Studenti su se okupili u centru grada, noseci albanske zastave i panoe sa ispisanim imenima svojih univerziteta. Oni su uzvikivali "Mitrovica", "Sloboda za Mitrovicu", "Kriminalci, napolje sa Kosova". Studenti su od sefa civilne misije UN Bernara Kusnera i komandanta Kfora Klausa Rajhnarta zatrazili >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << da "zaustave nasilje i etnicko ciscenje na severu grada (Mitrovice), obezbede slobodno kretanje gradom i svim gradjanima pravo da tamo zive".

Nekoliko hiljada Albanaca u cetvrtak je održalo protestni skup i u centralnim prištinskim ulicama zbog nasilja i etnicke podele Kosovske Mitrovice, javlja Rojters. "Zaustavite ubijanje u Mitrovici", "Ne Berlinskom zidu na Kosovu", neki su od natpisa koje je masa okupljenih, procenjena na oko 10.000, nosila prištinskim ulicama.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.