Izvor: Blic, 18.Feb.2008, 17:54   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Demolirali izloge

Više stotina demonstranata, kojima su se sinoć posle tročasovnog protesta protiv proglašenja nezavisnosti Kosova priključili i navijači Vojvodine, i pored policijskog obezbeđenja, potpuno su demolirali više izloga i lokala gradu i sukobili se sa policijom kod Futoške pijace.

Prvo se na meti našao se restoran „Mekdonads" i uz povike „Kosovo je Srbija" bio je zasut kamenicama, a stakla su razbijana i drškama od transparenata i državnih i stranačkih zastava. >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << Gotovo u isto vreme, druga veća grupa huligana je u Stražilovskoj ulici demolirala pekaru, te pekare „Evropa" i „Klas" kod Železničke stanice, kao i pekaru kod Novosadskog sajma, kao i više bilborda na koje su usput naišli.

Više stotina, uglavnom mlađih učesnika, na preporuku jednog od najglasnijih među njima, sa obeležjima FK Vojvodine, krenula je ka „Merkatoru". Pošto su probili policijski kordon, uspeli su da dođu do neposredne blizine tržnog centra, gde su zapalili nekoliko kontejnera i klupu i demolirali nadstrešnicu na autobuskom stajalištu. Policijski kordon se isprečio između tržnog centra i rušitelja, što je njih razbesnelo, pa su kamenicama, flašama i ostalim „rekvizitima" nasrnuli i na policiju. Tada je interventnoj jedinici stiglo i pojačanje s nekoliko autobusa policajaca.

Ni utrostručeneni kordon kod Futoške pijace nije bio dovoljan da spreči nasilne mladiće da ne spale i uruše nekoliko pijačnih tezgi, koje, kako uzvikivali dok su ih demolirali, „drže Šiptari".

Poveća grupa huligana zapalila je kontejnere na Bulevaru oslobođenja i prekinula saobraćaj, a druga porazbijala više izloga na buregdžinici, cvećari i nekoliko drugih radnji, nakon čega se sukobila sa policijom. Policajci su, upotrebivši i palice, rasterali demonstrante, a najmanje dva mladića su privedena.

Gotovo sve pekare koje godinama rade do kasno u noć, zbog panike su prestale da rade po ustaljenoj radnoj šemi.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.