Demokratski savez Crne Gore izašao iz koalicije Albanska alijansa

Izvor: B92, 20.Okt.2023, 17:22

Demokratski savez Crne Gore izašao iz koalicije Albanska alijansa

Demokratski savez u Crnoj Gori izašao je iz koalicije Albanska alijansa nakon što je ta koalicija potpisala Sporazum o formiranju nove Vlade.

Jer, kako kažu, ne podržavaju novoformiranu izvršnu vlast.

"Izražavamo žaljenje i ogorčenje što su se naši koalicioni partneri, bez konsultacija i jednostrano, kroz razgovore u kafićima (pozivajući nas u poslednjem trenutku da potpišemo sporazum), prihvatili da legitimišu vladu sa proruskom, antialbanskom i anti-građanskom >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << orijentacijom", saopšteno je iz Demokratskog saveza u Crgnoj Gori.

Navode da je za njih neprihvatljiva vlada formirana, kako kažu, na sopstvenoj proruskoj agendi i smatraju je "štetnom za Albance u Crnoj Gori".

Kažu da su kao nacionalna stranka, uvek bili pristalice podrške državotvornih i prozapadnih procesa, ali su "dužni da u isto vreme čuvaju svoj nacionalni i kulturni identitet, kao što su to uvek činili".

Albansku alijansu činile su Nova demokratske snaga - Forca, Demokratski savez, Demokratski savez Crne Gore i građanska grupa "Pokret Tuzi".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.