Demokratska unija Roma odustala od izbora

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 02.Jun.2020, 11:02

Demokratska unija Roma odustala od izbora

Demokratska unija Roma saopštila je danas da je odustala od prikupljanja potpisa za republičke izbore, jer su se njihovi aktivisti na terenu suočavali sa pritiscima, ucenama i pretnjama.

Posebno je to bilo izraženo u Pećincima gde je jedna osoba sedela ispred zgrade opštine i ljudima koji su dolazili da daju podršku listi Demokratske unije Roma, pretila da ce im biti ukinuta socijalna pomoć i evidentirala ih je, navodi se u saopštenju.

Znamo da ovi napadi dolaze >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << od pojedinaca koji smatraju da su iznad zakona, čime narušavaju demokratske procese u Srbiji.

Slični pritisci su bili i na aktiviste DUR u Kikindi, Somboru i drugim sredinama, zbog čega je rukovodstvo stranke odlučilo da prekine dalje prikupljanje potpisa za republičke izbore, navodi se u saopštenju.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.