Demokratska stranka: Važno je da Srđan Aleksić dobije ulicu u Beogradu

Izvor: Blic, 14.Okt.2013, 17:53   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Demokratska stranka: Važno je da Srđan Aleksić dobije ulicu u Beogradu

Beogradske demokrate smatraju da je izuzetno važno da odbornici na sutrašnjoj sednici gradskog parlamenta jednoglasno donesu odluku o dodeljivanju ulice u Beogradu Srđanu Aleksiću. Srđan Aleksić

"Taj mladi čovek je dao svoj život braneći pripadnika drugog naroda i zaslužuje da Skupština jednoglasno donese takvu odluku", navodi se u saopštenju.

Srđan Aleksić, Srbin iz Trebinja, je preminuo 27. januara 1993. godine, pošto su ga prethodno pretukli vojnici >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << Vojske Republike Srpske jer je branio svog sugrađanina Bošnjaka.

Gradski odbor DS navodi u saopštenju, takođe, da je "dobro što je SNS prihvatila da glasa za obezbeđivanje pomoći beogradskim penzionerima".

Aleksandar Jovičić, šef naprednjaka u Skupštini grada potvrdio je da će odbornici SNS doći na sutrašnju sednicu.

Ta stranka istovremeno ukazuje da "nije dobro što Jovičić (šef odborničke grupe SNS Aleksandar) ne zna da to nije pomoć za četvrti nego za treći kvartal ove godine".

"Odlukom vlade tzv. trinaesta penzija ukinuta je za 475.000 najsiromašnijih penzionera u Srbiji", čime je oštećeno više od 60.000 beogradskih penzionera koji tu pomoć primaju već četiri godine".

Ta stranka navodi da je zato predložila "Skupštini grada da Beograd na sebe preuzme da pomogne svojim najugroženijim sugrađanima".

Jovičić je prethodno izjavio Tanjugu je da će naprednjaci prisustvovati sutrašnjoj sednici Skupštine grada i podržati odluke koje će poboljšati kvalitet života Beograđana.

Jovičić je kazao da će odbornička grupa SNS podržati i odluku da se u četvrtom kvartalu nastavi uredno isplaćivanje pomoći penzionerima sa najnižim primanjima.

"S obzirom da će Republika zbog rebalansa budžeta i ušteda smanjiti svoja davanja u vidu 4.000 dinara, grad Beograd će to nastaviti", rekao je šef odborničke grupe naprednjaka.

On je rekao i da je "to je još jedna inicijativa koju ćemo preuzeti na sebe, kao odbornička grupa i stranka, da nastavimo da izdvajamo 5.000 dinara za penzionere kvartalno, četiri puta".

Upitan da li će SNS podržati i odluke o izmenama naziva ulica, Jovičić je rekao da u tome ne vidi ništa sporno, ali da ta stranka smatra da u ovom trenutku, kad se očekuje i privremeni organ u gradu, to nije prioritet.

Najčitanije SADA:

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.