Izvor: Southeast European Times, 20.Nov.2009, 23:10   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Demokratska partija Kosova demantuje da postoji rascep u koaliciji

20/11/2009

PRIŠTINA, Kosovo – Koaliciona vlada, koja se sastoji od dve najveće stranke - Demokratskog saveza Kosova (DSK) predsednika Fatmira Sejdijua i Demokratske partije Kosova premijera Hašima Tačija (DPK) - nalazi se pred kolapsom, javili su lokalni mediji u četvrtak (19. novembra), pozivajući se na izbore bliske kabinetu. Čini se da je problem koalicija na lokalnom nivou koju je DSK sklopio sa opozicionom Alijansom za budućnost Kosova (ABK), pred drugi krug lokalnih izbora >> Pročitaj celu vest na sajtu Southeast European Times << 13. decembra. Isti izvori navode da se očekuje da DPK u petak odluči o formiranju koalicije sa dve opozicione stranke - Savezom za novo Kosovo i Demokratskim savezom Dardanije. Napetost između DSK i KPK počela je za vreme izborne kampanje, kada su objavljivana netrpeljiva saopštenja zbog kojih je počelo da se priča o rascepu.

Međutim, Tačijeva partija u petak je saopštila da neće biti rascepa u koaliciji sa DSK na centralnom nivou. "Centralno koaliciono partnerstvo ostaje konsolidovano, funkcionalno i čisto", tvrdi se u saopštenju tvoje stranke.

U drugim vestima, zadovoljstvo radom kosovskih institucija opada, stoji u izveštaju kancelarije Programa za razvoj UN na Kosovu. Taj izveštaj pod nazivom "Rani izveštaj upozorenja" utvrdio je da su ljudi sve nezadovoljniji parlamentom, UNMIK-om i EULEKS-om. Nasuprot tome, raste zadovoljstvo učinkom KFOR-a i Kosovske policije. (Telegrafi, RTK, QIK, Radio Kosova, Reuters, Kosova Sot, Info Press, Express, Koha Ditore - 20/11/09; Kohavision, RTK, Telegrafi - 19/11/09)

Nastavak na Southeast European Times...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Southeast European Times. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Southeast European Times. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.