Demokrate predstavile svoj plan za Vojvodinu

Izvor: Radio 021, 23.Avg.2014, 15:50   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Demokrate predstavile svoj plan za Vojvodinu

Demokratska stranka donela je program za Vojvodinu koji se sastoji od deset tačaka među kojima je i zalaganje za osnivanje policijske uprave za tu pokrajinu, izjavio je predsednik Pokrajinskog odbora DS Miroslav Vasin.

U tim prioritetnim pravcima političkog delovanja DS-a u pokrajini navedeno je i zalaganje za osnivanje statističkog zavoda Vojvodine, zalaganje za veću finansijsku i drugu samostalnost pokrajinskih fondova, otvaranje rasprave o visini i načinu raspoređivanja rudne >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << rente, kao i "personalizacija izbornih sistema" radi jasne "vidljivosti nosilaca izbornih lista".

Predsednik Pokrajinskog odbora DS je dodao da je veliki deo tog programa već usaglašen sa Ligom socijaldemokrata Vojvodine i Novom demokratskom strankom, sa kojima demokrate vode pregovore o rekonstrukciji Pokrajinske vlade.

Predsednik vojvođanskih demokrata je rekao da DS izuzetno ceni dugogodišnju saradnju sa SVM i da očekuje da će i sa tom strankom biti nastavljeni razgovori jer je SVM "poželjan partner" DS-a, ali je ponovio da je ideja Ištvana Pastora o koncentracionoj vladi, u kojoj bi bila i SNS, za demokrate neprihvatljiva.

Vasin nije mogao da precizira rok do kojeg će biti završeni pregovori DS, NDS i LSV, napominjući da je rukovodstvo DS usvojilo ono što su tehnički timovi tih stranaka usaglasili 15. avgusta a očekuje se da to učine i najviši organi NDS i LSV.

Nastavak na Radio 021...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

U programu DS-a i Policijska uprava za Vojvodinu

Izvor: Mondo, 23.Avg.2014

Demokratska stranka (DS) donela je program za Vojvodinu, koji se sastoji od deset tačaka, među kojima su i zalaganja za osnivanje policijske uprave za tu pokrajinu...Foto: DS....Tu su i posebna pokrajinska poreska uprava, kao i podrška pokretanju postupka za izmenu Ustava Srbije, izjavio je danas...

Nastavak na Mondo...

PLAN DS ZA VOJVODINU: VASIN Tražimo policijsku upravu!

Izvor: Kurir, 24.Avg.2014, 08:47

Stranka usvojila program za Vojvodinu koji se sastoji od deset tačaka..NOVI SAD - Miroslav Vasin, funkcioner Demokratske stranke, izjavio je da je ta stranka usvojila program za Vojvodinu koji se sastoji od deset tačaka, među kojima je i zalaganje za osnivanje policijske uprave za tu pokrajinu...-...

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.