Izvor: Nezavisne Novine, 25.Avg.2018, 17:41   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Demobilisani borci najavli protest

SARAJEVO - Grupa demobilisanih boraca u Federaciji BiH /FBiH/ najavila je danas da će od 5. septembra organizovati proteste ispred federalnog parlamenta ukoliko ne bude usvojen zakon o demobilisanim borcima sa njihovom amandmanima.

Demobilisani borac Nazil Velić rekao je nakon današnjeg sastanka održanog ispred bivše zgrade Vlade Federacije BiH u Sarajevu da će demobilisani borci u ponedjeljak, 27. avgusta, ponovo predati zahtjev da se hitno održe vanredne sjednice oba doma >> Pročitaj celu vest na sajtu Nezavisne Novine << federalnog parlamenta, te izglasa zakon sa njihovim amandmanima.

On je dodao da do 3. septembra čekaju dogovor, a ako ne bude pozitivan, od srijede, 5. septembra, najavljuje proteste ispred zgrade federalnog parlamenta.

Demobilisani borci najavljuju da će "zagorčati" život političarima, posebno u izbornoj kampanji, te da neće biti izbora ukoliko se ne donese zakon sa njihovim amandmanima.

Oni krive SDA, HDZ, SBB i SDP da su najodgovorniji jer nije usvojen zakon o demobilisanim borcima i dodaju da se političari najviše boje objave registra boraca, što bi trebalo pokazati da su "uvedeni" ljudi koji danas rade u institucijama, drže kafiće, koji su učestvovali u privatizacijama...

"U nedonošenju zakona najviše su pomogla i tzv. temeljna udruženja, a u prevari boraca su učestvovali i Bakir Izetbegović, Dragan Čović, Edin Mušić, Lidija Bradara i Fadil Novalić, zatim Zukan Helez i Salko Bukvarević. Ogorčeni smo i na sudove jer se nisu uključili u procesuiranje odgovornih", rekao je Velić.

Nastavak na Nezavisne Novine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nezavisne Novine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nezavisne Novine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.